Приготуєте, поки друзі їдуть у гості: півгодини – і рибка на столі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Збережіть цей рецепт — він вам точно знадобиться
З хека ми вже готували багато смачних та апетитних страв. Це корисна, але дуже смачна рибка.
Сьогодні ми разом із Shuba приготуємо хек у томаті. І ви, і близькі здивуються неймовірному смаку цієї страви. Тим більше, що готується вона дуже швидко та просто. Цей рецепт обов’язково буде у вас під рукою.
Як приготувати хека в томаті нашвидкуруч
Інгредієнти на 2 порції:
- хек, філе – 700 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- паста томатна – 70 г;
- борошно пшеничне – 50 г;
- лавровий лист – 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Миємо хека, видаляємо нутрощі, солимо і перчимо з усіх боків. Нарізаємо рибу порційними шматками.
- Кожен шматочок обвалюємо в борошні та обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до рум’яної скоринки.
- Томатну пасту розводимо у склянці води та перемішуємо до однорідності.
- Чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо середніми кубиками та обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо терту на великій тертці моркву та обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
- До цибулі та моркви додаємо обсмажену рибу, томатну пасту та лавровий лист.
- Після закипання сковороду накриваємо кришкою, гасимо протягом 10-15 хвилин на повільному вогні.
Подаємо хека в томаті разом з улюбленим салатом. Смачного!