Приготуєте, поки друзі їдуть у гості: півгодини – і рибка на столі

Читать на русском
Автор
Найсмачніша рибка готується так
Найсмачніша рибка готується так. Фото shuba.life

Збережіть цей рецепт — він вам точно знадобиться

З хека ми вже готували багато смачних та апетитних страв. Це корисна, але дуже смачна рибка.

Сьогодні ми разом із Shuba приготуємо хек у томаті. І ви, і близькі здивуються неймовірному смаку цієї страви. Тим більше, що готується вона дуже швидко та просто. Цей рецепт обов’язково буде у вас під рукою.

Як приготувати хека в томаті нашвидкуруч

Інгредієнти на 2 порції:

  • хек, філе – 700 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • паста томатна – 70 г;
  • борошно пшеничне – 50 г;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Миємо хека, видаляємо нутрощі, солимо і перчимо з усіх боків. Нарізаємо рибу порційними шматками.
  2. Кожен шматочок обвалюємо в борошні та обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до рум’яної скоринки.
  3. Томатну пасту розводимо у склянці води та перемішуємо до однорідності.
  4. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо середніми кубиками та обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо терту на великій тертці моркву та обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
  5. До цибулі та моркви додаємо обсмажену рибу, томатну пасту та лавровий лист.
  6. Після закипання сковороду накриваємо кришкою, гасимо протягом 10-15 хвилин на повільному вогні.

Подаємо хека в томаті разом з улюбленим салатом. Смачного!