Смачно, ситно, апетитно: той самий смак гуляшу з дитинства
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 507
Страва виходить неймовірно смачною та ніжною
У багатьох людей є улюблені страви, смак яких повертає в дитинство. Для когось це мамин тертий пиріг, для інших – смачні бабусині ватрушки.
Сьогодні ми пропонуємо згадати ще одну страву, яку кожен із нас ймовірно хоч раз куштував у садочку. Йдеться про гуляш з курячого філе з вершками, інформують "Тлусті рецепти".
Як приготувати гуляш із курячого філе
Інгредієнти:
- куряче філе – 1 кг;
- цибуля – 300 г;
- часник – 3 зуб.;
- томатна паста – 1 ст. л.;
- винний оцет – 1 ст. л.;
- паприка – 1 ст. л.;
- сіль — за смаком;
- чорний перець (мелений) – за смаком;
- сушена петрушка – 1 ч. л.;
- сушений базилік – 1 ч. л.;
- вершки – 100 мл;
- лавровий лист – 1 шт.;
- соняшникова олія – за смаком;
Спосіб приготування:
- Цибулю почистити, нарізати великими кубиками.
- Часник видавити через прес.
- Курку помити, прибрати все зайве, нарізати великими шматочками.
- В казан влити олію, розігріти, обсмажити курку протягом кількох хвилин до рум'яності, перекласти м'ясо на тарілку.
- В ту ж каструлю викласти цибулю, обсмажити до золотистості, додати часник, обсмажити.
- Додати перець та спеції, а потім томатну пасту, винний оцет та 100 мл води, добре перемішати.
- Викласти м’ясо в каструлю з овочами та прянощами, перемішати, посолити.
- Додати лавровий лист, залити водою, щоб рідина повністю покрила м'ясо.
- Довести вміст каструлі до кипіння, зменшити вогонь, тушкувати протягом 40 хвилин.
- Влити вершки, перемішати, готувати ще 10 хвилин.
- Вимкнути вогонь, накрити гуляш кришкою та залишити на 15 хвилин.
А якщо ви любите м’ясо, рекомендуємо також приготувати свинячу вирізку з хрусткою золотистою скоринкою за рецептом "Телеграфа". Цю страву можна подавати на святковий стіл, їсти з іншими гарнірами, овочами, хлібом та просто з соусом.