Смачно, ситно, апетитно: той самий смак гуляшу з дитинства

Читать на русском
Автор
507
Соковитий, апетитний гуляш, з насиченим смаком
Соковитий, апетитний гуляш, з насиченим смаком. Фото 1000.menu

Страва виходить неймовірно смачною та ніжною

У багатьох людей є улюблені страви, смак яких повертає в дитинство. Для когось це мамин тертий пиріг, для інших – смачні бабусині ватрушки.

Сьогодні ми пропонуємо згадати ще одну страву, яку кожен із нас ймовірно хоч раз куштував у садочку. Йдеться про гуляш з курячого філе з вершками, інформують "Тлусті рецепти".

Як приготувати гуляш із курячого філе

Інгредієнти:

  • куряче філе – 1 кг;
  • цибуля – 300 г;
  • часник – 3 зуб.;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • винний оцет – 1 ст. л.;
  • паприка – 1 ст. л.;
  • сіль — за смаком;
  • чорний перець (мелений) – за смаком;
  • сушена петрушка – 1 ч. л.;
  • сушений базилік – 1 ч. л.;
  • вершки – 100 мл;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • соняшникова олія – за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Цибулю почистити, нарізати великими кубиками.
  2. Часник видавити через прес.
  3. Курку помити, прибрати все зайве, нарізати великими шматочками.
  4. В казан влити олію, розігріти, обсмажити курку протягом кількох хвилин до рум'яності, перекласти м'ясо на тарілку.
  5. В ту ж каструлю викласти цибулю, обсмажити до золотистості, додати часник, обсмажити.
  6. Додати перець та спеції, а потім томатну пасту, винний оцет та 100 мл води, добре перемішати.
  7. Викласти м’ясо в каструлю з овочами та прянощами, перемішати, посолити.
  8. Додати лавровий лист, залити водою, щоб рідина повністю покрила м'ясо.
  9. Довести вміст каструлі до кипіння, зменшити вогонь, тушкувати протягом 40 хвилин.
  10. Влити вершки, перемішати, готувати ще 10 хвилин.
  11. Вимкнути вогонь, накрити гуляш кришкою та залишити на 15 хвилин.

А якщо ви любите м’ясо, рекомендуємо також приготувати свинячу вирізку з хрусткою золотистою скоринкою за рецептом "Телеграфа". Цю страву можна подавати на святковий стіл, їсти з іншими гарнірами, овочами, хлібом та просто з соусом.