Ніхто не здогадається, що торт без яєць та молока: цей бюджетний медовик фантастично смачний

Читать на русском
Автор
Простий рецепт пісного медовика
Простий рецепт пісного медовика. Фото BBC Food

Ділимось рецептом смачного десерту, який можна у піст

Ми розповідали, як приготувати незвичний "рідкий" Медовик. Однак його не можна тим, хто дотримується посту. Якщо це про вас, то зверніть увагу на наступний рецепт.

Пісний Медовик виходить неймовірно ароматним, м’яким, пухким і в міру вологим. Простим рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 100 г меду
  • 380–400 г борошна
  • 50 мл води
  • 80 мл олії
  • 160 г цукру
  • дрібка солі
  • 1 чайна ложка соди
  • дрібка ваніліну

Для крему:

  • 500 мл апельсинового соку
  • 80 г цукру
  • 50 г манної крупи

Спосіб приготування:

  1. Просіюємо борошно і змішуємо з ваніліном. У каструльці змішуємо воду, цукор і мед. Тримаємо на слабкому вогні до розчинення цукру.
  2. Всипаємо в гарячу медову масу соду — суміш має спінитися. Знімаємо з вогню. Вливаємо в гарячу медову масу олію, перемішуємо. Даємо охолонути.
  3. Всипаємо сіль, поступово вводимо борошно, замішуємо тісто. Воно виходить м'яким і не липне до рук. Викладаємо в пакет, залишаємо на 20 хвилин на столі.
  4. Розділяємо тісто на 7 рівних частин. На присипаний борошном пергамент викладаємо 1 частину тіста, розкочуємо на коло трохи більшого діаметра, ніж форма для випічки (на форму 22 см).
  5. Перекладаємо на деко тісто з пергаментом і наколюємо виделкою, щоб не здулося. Випікаємо 4-5 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Так само приготуємо 6 інших коржів.
  6. Сік наливаємо в каструлю, всипаємо цукор, доводимо до кипіння. Тоненькою цівкою всипаємо манку в киплячий сік, помішуючи.
  7. Уварюємо масу до загусання (близько 3-4 хвилин). Знімаємо з вогню, даємо охолонути, час від часу перемішуючи крем, щоб на ньому не утворювалася щільна плівка.
  8. Вирізаємо з гарячих коржів кола. Даємо охолонути. Обрізки тіста подрібнюємо на крихту.
  9. Охолоджений крем для торта збиваємо міксером — маса має побілішати та збільшитися в об'ємі. Накриваємо крем плівкою та ставимо в холодильник на 15 хвилин.
  10. Збираємо торт. Залишаємо трохи крему для змащування боків. Ставимо торт в холодильник на 2 години.
  11. Знімаємо форму. Змащуємо боки, присипаємо медовик крихтою.

Щоб торт просочився кремом, залишаємо його на ніч у холодильнику. Також ми ділились рецептом смачного пісного печива на розсолі.