Такого торта ви ще не куштували: як приготувати оригінальний "рідкий" медовик

Читать на русском
Автор
45510
Такий тортик зовсім нескладно готувати
Такий тортик зовсім нескладно готувати. Фото sensatsiya.com

Простий і вишуканий десерт

Ми розповідали, як приготувати вдома розкішний торт "Червоний оксамит". Тепер ділимось рецептом цікавої варіації класичного Медовика.

Особливість його рецепту у тому, що коржі випікаються з рідкого тіста, а ще торт включає в себе шар мусу. Це справді розкішний десерт, який зовсім нескладно готувати. Рецептом поділились на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 180 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 180 г меду
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1 ч. л. соди
  • 4 яйця
  • 300 г борошна

Для крему:

  • 1,4 кг сметани
  • 200 г цукру
  • ванілін

Карамельний мус:

  • 150 г цукру
  • 50 г води
  • 150 г вершків (33%)
  • 50 г вершкового масла
  • 1/2 ч. л. солі
  • ванілін
  • 6 г желатину
  • 40 г води (або 50 г вершків 10%)

Спосіб приготування:

  1. Розтоплюємо масло, додаємо цукор, мед, сіль. Доводимо до однорідності. Додаємо соду, перемішуємо до бурштинового кольору. Охолоджуємо.
  2. Вводимо яйця, додаємо борошно, замішуємо тісто. Випікаємо два коржі: один 10 хвилин, другий 17 хвилин.
  3. Другий корж розрізаємо на квадратики, подрібнюємо обрізки. Паралельно для крему збиваємо сметану з цукром і ваніліном.
  4. Збираємо торт: корж-основа, кубики, крем (4 шари). Залишаємо в холодильнику на ніч. Для мусу з'єднуємо воду і цукор, варимо сироп. Додаємо вершки, перемішуємо. 9. Додаємо сіль, ванілін, масло, перемішуємо. Проціджуємо.
  5. Розчиняємо желатин та додаємо в карамель. Покриваємо торт мусом, охолоджуємо. Боки торта змащуємо кремом, обсипаємо крихтою.

Залишаємо його на стабілізацію на кілька годин в холодильнику. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачний сметанник.