Розкішна альтернатива пасці: готуємо великоднє кільце з родзинками та цукатами

Читать на русском
Автор
Замінить звичну святкову випічку
Замінить звичну святкову випічку. Фото shuba.life

Таке кільце урізноманітнить ваш великодній стіл

Традиційно до Великодня ми готуємо найрізноманітніші паски. Проте святкова випічка не обмежується лише ними. Пропонуємо сьогодні поекспериментувати та приготувати розкішне пасхальне кільце з родзинками та цукатами.

Класичне дріжджове тісто з родзинками, цукатами та лимонною цедрою – ось що на вас чекає в результаті. А якщо наважитеся і замочіть родзинки в ромі — цей карколомний аромат просто зіб’є з ніг. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати кільце з родзинками та цукатами

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно пшеничне — 500 г;
  • молоко 2,5% — 250 мл;
  • пресовані дріжджі – 30 г;
  • яйця курячі — 3 шт.;
  • масло вершкове 73% — 150 г;
  • цукор — 200 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • сіль — до свого смаку;
  • родзинки — 50 г;
  • цукати — 50 г;
  • лимон, цедра — 20 г;
  • цукрова пудра — 20 г.

Спосіб приготування:

  1. Дріжджі розчиняємо у теплому молоці. В отриману масу додаємо 1 ст. л. цукру, половину борошна, ретельно перемішуємо і залишаємо на півгодини.
  2. Білки відокремлюємо від жовтків та відправляємо в холодильник. Жовтки затираємо з двома видами цукру та маслом добіла. Отриману масу відправляємо в опару та перемішуємо, даємо підійти протягом 30 хвилин.
  3. Білки збиваємо до пишноти за допомогою міксера, додаємо в тісто і перемішуємо. Туди ж всипаємо просіяне борошно промити родзинки, цукати, цедру. Ретельно вимішуємо тісто, накриваємо рушником та залишаємо на годину. Через вказаний час обминаємо тісто.
  4. Форму змащуємо олією, відправляємо тісто, даємо підійти 15-20 хвилин і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
  5. Готову випічку дістаємо із форми, відправляємо на блюдо, посипаємо цукровою пудрою.

А дітям до Великодня можна приготувати незвичайного солоного баранчика. Їм точно сподобається.