Зліпіть дітям їстівну іграшку на Великдень: як зробити неймовірно милого і смачного солоного баранчика

Читать на русском
Автор
647
Таку красу дуже легко зробити власноруч
Таку красу дуже легко зробити власноруч. Фото macrodistrict.club

Чудова великодня прикраса з тіста

Великодні свята — час, коли кулінари активно працюють з тістом. Ми ділились старовинним рецептом паски, яку кияни пекли у 18 столітті.

Але мало хто замислюється, як багато можна зробити з тіста, якщо увімкнути фантазію. Наприклад, із солоного тіста можна зробити симпатичного баранчика. Як зробити великодню прикрасу з солоного тіста, розповіли на порталі "Пательня". Якщо ви плануєте з’їсти готового баранчика після того, як він на кілька днів прикрасить помешкання, використовуйте харчові барвники.

Що знадобиться:

  • Солоне тісто, приготоване за вашим улюбленим рецептом
  • Ніж
  • Пензлик з водою
  • Фольга або папір для випічки
  • Зубочистка
  • Чорна та біла фарби
  • Мотузка
  • Прикраси за бажанням

Покрокова інструкція:

  1. Замісіть туге тісто з води, борошна та дрібки солі. Розкочуємо сплас тіста завтовшки 0,5 см.
  2. Гострим ножем вирізаємо з тіста смужки. Змочуємо смужки водою за допомогою пензлика. Скручуємо смужки тіста у спіральки.
  3. Формуємо баранчика. Для цього на аркуш паперу для випічки викладаємо шар розкатаного тіста.
  4. Зверху викладаємо спіральки та наколюємо їх зубочисткою. З тіста ліпимо голову баранчика, довгі вушка (їх можна зробити звисаючими уздовж тіла) або закручені ріжки.
  5. З маленьких кульок тіста робимо ноги, надрізаючи їх у двох місцях. Все викладаємо, приліплюючи..
  6. Випікаємо баранчика в духовці при температурі 80°C близько 2 годин, періодично перевертаючи, щоб тісто не зарум'янилося. Тулуб спеченого баранчика злегка покриваємо білою фарбою за допомогою м'якого пензлика.
  7. Фарбами малюємо баранчику ніс, очі, рот і брови.
  8. За допомогою мотузки прикріплюємо до тулуба ноги. Прикрашаємо великоднього баранчика за бажанням.

Тепер ваша великодня прикраса своїми руками – баранчик зі солоного тіста – готова. Також ми розповідали, як пофарбувати яйця натуральними барвниками.