Домашні зметуть за секунду: рецепт ароматного картопляного пирога
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей пиріг зникає за секунду завдяки чудовому смаку.
Пиріг з картоплею – це не просто страва, це справжня класика домашньої кухні. Його рум'яна скоринка, ніжний аромат та ситна начинка здатні зігріти не лише тіло, але й душу. Картопляний пиріг готується швидко, а з’їдається ще швидше.
З рецептом впорається навіть новачок. Про це пише Obozrevatel.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна
- 250 г вершкового масла
- 100 мл води
- 1/2 чайної ложки солі
Для начинки:
- 1 кг картоплі
- 2 цибулини
- 100 г вершкового масла
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки чорного перцю
Для змащення:
- 1 жовток
- 1 столова ложка молока
Приготування:
- Приготуйте тісто. У мисці змішайте борошно, сіль та холодне вершкове масло, нарізане кубиками. Перетріть руками до стану крихти.
- Додайте воду і замісіть м'яке тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Приготуйте начинку. Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Цибулю дрібно наріжте.
- У сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Додайте до цибулі картоплю, сіль та перець. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні протягом 20-25 хвилин до готовності картоплі.
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Тісто розділіть на дві частини (2/3 і 1/3).
- Більшу частину тіста розкачайте в пласт і викладіть у форму для випічки, формуючи бортики.
- Викладіть на тісто начинку.
- Меншу частину тіста розкачайте в пласт і накрийте пиріг. Защипніть краї.
- Змастіть пиріг сумішшю жовтка та молока.
- Випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин до золотистого кольору.
Порада:
- Для більш ситного пирога до начинки можна додати м'ясо, гриби або ковбасу.
- Пиріг з картоплею можна їсти як гарячим, так і холодним.
- Зберігайте пиріг у холодильнику протягом 3-4 днів.
Завдяки цьому простому рецепту ви зможете приготувати ароматний та ситний пиріг з картоплею, який стане улюбленою стравою вашої сім'ї.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати ситний салат із вареною картоплею. Також, ми писали, який секретний інгредієнт можна додавати в борщ, щоб він був найсмачнішим.