Домашні зметуть за секунду: рецепт ароматного картопляного пирога

Читать на русском
Автор
Картопляний пиріг стане чудовим перекусом  (зображення створено за допомогою ШІ)
Картопляний пиріг стане чудовим перекусом (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей пиріг зникає за секунду завдяки чудовому смаку.

Пиріг з картоплею – це не просто страва, це справжня класика домашньої кухні. Його рум'яна скоринка, ніжний аромат та ситна начинка здатні зігріти не лише тіло, але й душу. Картопляний пиріг готується швидко, а з’їдається ще швидше.

З рецептом впорається навіть новачок. Про це пише Obozrevatel.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 100 мл води
  • 1/2 чайної ложки солі

Для начинки:

  • 1 кг картоплі
  • 2 цибулини
  • 100 г вершкового масла
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю

Для змащення:

  • 1 жовток
  • 1 столова ложка молока

Приготування:

  1. Приготуйте тісто. У мисці змішайте борошно, сіль та холодне вершкове масло, нарізане кубиками. Перетріть руками до стану крихти.
  2. Додайте воду і замісіть м'яке тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  3. Приготуйте начинку. Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Цибулю дрібно наріжте.
  4. У сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  5. Додайте до цибулі картоплю, сіль та перець. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні протягом 20-25 хвилин до готовності картоплі.
  6. Розігрійте духовку до 180°C.
  7. Тісто розділіть на дві частини (2/3 і 1/3).
  8. Більшу частину тіста розкачайте в пласт і викладіть у форму для випічки, формуючи бортики.
  9. Викладіть на тісто начинку.
  10. Меншу частину тіста розкачайте в пласт і накрийте пиріг. Защипніть краї.
  11. Змастіть пиріг сумішшю жовтка та молока.
  12. Випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин до золотистого кольору.

Порада:

  • Для більш ситного пирога до начинки можна додати м'ясо, гриби або ковбасу.
  • Пиріг з картоплею можна їсти як гарячим, так і холодним.
  • Зберігайте пиріг у холодильнику протягом 3-4 днів.

Завдяки цьому простому рецепту ви зможете приготувати ароматний та ситний пиріг з картоплею, який стане улюбленою стравою вашої сім'ї.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати ситний салат із вареною картоплею. Також, ми писали, який секретний інгредієнт можна додавати в борщ, щоб він був найсмачнішим.