І торта не треба: такий сирний пиріг з вишнею просто тане у роті

Читать на русском
Автор
Смачна, ніжна, соковита випічка
Смачна, ніжна, соковита випічка. Фото 1000.menu

Пасує до свята або на кожен день

Сир є досить частим гостем у продуктовому кошику майже кожної господині. Це не дивно, адже цей продукт добре насичує та дуже корисний.

Його можна їсти просто так зі сметаною та медом, готувати з нього сирники, ліниві вареники, а також пекти пироги. Рецептом смачної випічки з сиром ми хочемо поділитися, інформують на порталі "Готуємо легко". Ця випічка виходить ніжною, ситною, із приємною кислинкою від вишень.

Як приготувати сирний пиріг з вишнею

Інгредієнти:

Корж

  • склянка борошна;
  • заморожена пачка масла;
  • дві столові ложки молока або води;
  • один жовток;
  • третина склянки цукрової пудри;
  • щіпка солі.

Начинка

  • півтори склянки вишні без кісточок;
  • дві пачки сиру;
  • склянка сметани;
  • склянка цукру;
  • два яйця;
  • дві столові ложки крохмалю.

Спосіб приготування:

  1. Змішати сипучі складові коржа.
  2. Натерти в суміш заморожене масло.
  3. Руками перетерти до утворення дрібних грудочок.
  4. Додати жовток та молоко, замісити тісто.
  5. Розкачати тісто та викласти його у застелену пергаментом форму для запікання, утворивши бортики.
  6. Поставити форму у холодильник на 30 хвилин.
  7. Тим часом зробити начинку.
  8. Для цього змішати усі інгредієнти для начинки, окрім вишні, збити в однорідну масу.
  9. Вилити начинку у форму для випічки, розподілити лопаткою.
  10. Вишні злегка придавити, аби прибрати зайвий сік, викласти їх зверху начинки.
  11. Запікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

А якщо ви любите сир, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.