І торта не треба: такий сирний пиріг з вишнею просто тане у роті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Пасує до свята або на кожен день
Сир є досить частим гостем у продуктовому кошику майже кожної господині. Це не дивно, адже цей продукт добре насичує та дуже корисний.
Його можна їсти просто так зі сметаною та медом, готувати з нього сирники, ліниві вареники, а також пекти пироги. Рецептом смачної випічки з сиром ми хочемо поділитися, інформують на порталі "Готуємо легко". Ця випічка виходить ніжною, ситною, із приємною кислинкою від вишень.
Як приготувати сирний пиріг з вишнею
Інгредієнти:
Корж
- склянка борошна;
- заморожена пачка масла;
- дві столові ложки молока або води;
- один жовток;
- третина склянки цукрової пудри;
- щіпка солі.
Начинка
- півтори склянки вишні без кісточок;
- дві пачки сиру;
- склянка сметани;
- склянка цукру;
- два яйця;
- дві столові ложки крохмалю.
Спосіб приготування:
- Змішати сипучі складові коржа.
- Натерти в суміш заморожене масло.
- Руками перетерти до утворення дрібних грудочок.
- Додати жовток та молоко, замісити тісто.
- Розкачати тісто та викласти його у застелену пергаментом форму для запікання, утворивши бортики.
- Поставити форму у холодильник на 30 хвилин.
- Тим часом зробити начинку.
- Для цього змішати усі інгредієнти для начинки, окрім вишні, збити в однорідну масу.
- Вилити начинку у форму для випічки, розподілити лопаткою.
- Вишні злегка придавити, аби прибрати зайвий сік, викласти їх зверху начинки.
- Запікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
А якщо ви любите сир, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.