Рис не перетвориться на кашу і не прилипне до каструлі: у чому секрет
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1401
Готується швидко та просто
Нерідко під час приготування рису господині стикаються з тим, що він під час приготування перетворюється на кашу, не доварюється чи прилипає до стін каструлі. Щоб рис вийшов смачним, необхідно враховувати кілька факторів.
У цьому випадку роль грає і сорт рису, і послідовність етапів. Як зварити смачний рис, розповідають "Найпростіші рецепти".
Як зварити смачний рис
Інгредієнти:
- рис — 1 ст.;
- часник — 2 зуб.;
- олія рослинна — 3 ст. л.;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- спеції (прованські трави, паприка перець чорний) — за смаком;
- вода.
Спосіб приготування:
- Для цього рецепту найкраще підійде пропарений або довгозернистий рис — його необхідно промити у воді до прозорості.
- Довгозернистий рис відкинути на друшляк і дати стекти воді, а пропарений рис залишити замоченим у воді буквально на 3-5 хвилин.
- Очистити часник, нарізати пластинками.
- Викласти часник на розігріту з олією сковороду, обсмажити до золотистості, прибрати.
- Викласти в сковороду промитий рис, перемішати й на мінімальному вогні обсмажити близько 3-4 хвилини.
- Посолити, поперчити, додати спеції, перемішати.
- Залити рис гарячою водою, щоб вона трохи покрила поверхню рису, перемішати.
- Накрити сковороду кришкою та довести рис до готовності.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати розсипчастий рис. Ці поради вам точно знадобляться.