Рис не перетвориться на кашу і не прилипне до каструлі: у чому секрет

Читать на русском
Автор
1401
Простий гарнір нашвидкуруч
Простий гарнір нашвидкуруч. Фото 1000.menu

Готується швидко та просто

Нерідко під час приготування рису господині стикаються з тим, що він під час приготування перетворюється на кашу, не доварюється чи прилипає до стін каструлі. Щоб рис вийшов смачним, необхідно враховувати кілька факторів.

У цьому випадку роль грає і сорт рису, і послідовність етапів. Як зварити смачний рис, розповідають "Найпростіші рецепти".

Як зварити смачний рис

Інгредієнти:

  • рис — 1 ст.;
  • часник — 2 зуб.;
  • олія рослинна — 3 ст. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • спеції (прованські трави, паприка перець чорний) — за смаком;
  • вода.

Спосіб приготування:

  1. Для цього рецепту найкраще підійде пропарений або довгозернистий рис — його необхідно промити у воді до прозорості.
  2. Довгозернистий рис відкинути на друшляк і дати стекти воді, а пропарений рис залишити замоченим у воді буквально на 3-5 хвилин.
  3. Очистити часник, нарізати пластинками.
  4. Викласти часник на розігріту з олією сковороду, обсмажити до золотистості, прибрати.
  5. Викласти в сковороду промитий рис, перемішати й на мінімальному вогні обсмажити близько 3-4 хвилини.
  6. Посолити, поперчити, додати спеції, перемішати.
  7. Залити рис гарячою водою, щоб вона трохи покрила поверхню рису, перемішати.
  8. Накрити сковороду кришкою та довести рис до готовності.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати розсипчастий рис. Ці поради вам точно знадобляться.