Можна приготувати на Великдень: цей салат стане окрасою святкового столу

Читать на русском
Автор
Впорається навіть новачок
Впорається навіть новачок. Фото gazdynja.com

Смачний салат нашвидкуруч

Попри те, що Великдень цьогоріч буде досить пізно, складати меню уже зараз до цього свята ніхто не забороняє. Так, можно звернути увагу на рецепти пасочок, а також додати в закладинки рецепт салата, що стане окрасою столу.

Готується ця страва швидко, має незвичайний вигляд та дуже смачна. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".

Як приготувати салат "Великодній"

Інгредієнти:

  • картопля варена – 4 шт. (невеликі);
  • морква варена – 1-3 шт. в залежності від розміру;
  • часник – 1-2 зуб.;
  • яйця варені – 4 шт.;
  • куряче філе (відварене) – 300 г;
  • сир – 80 г;
  • сіль – за смаком;
  • майонез – для заправки.

Спосіб приготування:

  1. Яйця розрізати вздовж та відокремити жовтки від білків.
  2. Жовтки розім’яти виделкою, змішати з сіллю, видавленим через прес часником та майонезом.
  3. Жовтковою масою начинити половинки білків.
  4. Куряче філе нарізати на маленькі шматочки.
  5. Картоплю і моркву натерти на великій терці.
  6. Сир натерти на дрібній терці.
  7. На пласку тарілку першим шаром викласти картоплю, зробити майонезну сіточку.
  8. Викласти моркву, зробити майонезну сіточку.
  9. Викласти філе, зробити майонезну сіточку, розподілити по поверхні.
  10. Викласти половинки яєць, зробити майонезну сіточку, розподілити по поверхні.
  11. Засипати яйця тертим сиром.
  12. Залишити салат настоятися 2-3 години та можна подавати до столу.

Якщо ви любите салати рекомендуємо також варіант цієї страви з курячим філе, кукурудзою та маринованою цибулею за рецептом "Телеграфа". Приготувати такий салат досить просто, але він вразить вас неперевершеним смаком та яскравими кольорами.