Таких грінок готуйте вдвічі більше: діти захочуть взяти їх до школи та похвалитися перед друзями

Читать на русском
Автор
Готується просто, з’їдається швидко
Готується просто, з’їдається швидко. Фото shuba.life

Ефектний сніданок, яким захочеться похвалитися у соцмережах

Ароматна, ситна яєчня – один із найпопулярніших сніданків. Але навіть улюблений сніданок хочеться урізноманітнити.

Якщо ви приготуєте яєчню у грині з грибами, діти точно захочуть не лише поснідати, а й узяти її з собою до школи. Для такого ефектного та ситного сніданку знадобиться трохи більше часу, але результат вас точно вразить. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати яйце в грінці з грибами на сніданок

Інгредієнти на 2 порції:

  • тостовий хліб – 160 г;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • печериці – 150 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сир твердий – 100 г;
  • сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
  • олія соняшникова – 20 мл.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо кубиками. Обсмажуємо овоч до прозорості на розігрітій сковороді з рослинною олією. Додаємо порізані на шматочки гриби, солимо, перчимо і смажимо до рум’яності.
  2. Усередині кожного шматочка хліба посередині вирізаємо отвори та викладаємо їх на змащене соняшниковою олією деко. В отвір вбиваємо по одному яйця. Солимо, викладаємо гриби з цибулею і посипаємо твердим сиром тертим таким чином, щоб він не потрапив на жовток.
  3. Відправляємо деко у розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин, поки не розплавиться сир.

Рекомендуємо також приготувати яєчню арабською. Такий сніданок з’їдять за секунду.