Візьміть картоплю та молоко: ліниві пиріжки приготуєте всього за кілька хвилин

Читать на русском
Автор
962
Ситні пишні пиріжки
Ситні пишні пиріжки. Фото babusyni-retsepty.com.ua

Чудовий варіант несолодкої домашньої випічки

Багато людей люблять смажені пиріжки з капустою або картоплею. Однак бажання вовтузитися з тістом може бути далеко не завжди.

У такому випадку в пригоді стають ліниві рецепти. Одним із таких з нами поділилися на порталі "Бабусині рецепти".

Як приготувати ліниві картопляні пиріжки

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • молоко – 180 мл;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • цукор – 0,5 ч. л.;
  • дріжджі – 1 ч. л.;
  • борошно – 300 г.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистити помити, нарізати, відварити до готовності.
  2. Розімнути картоплю до стану пюре, влити до неї молоко, перемішати.
  3. Додати до картопляного пюре цукор, сіль та дріжджі, змішати.
  4. Просіяти в пюре борошно, замісити еластичне та м’яке тісто.
  5. Змастити колобок олією, залишити на пів години під целофаном.
  6. Обімнути колобок на столі, присипаному борошном.
  7. Розділити тісто на 4 однакові частини, сформувати колобки.
  8. Руками створити з колобків плескачі, які по черзі обсмажити на сковороді з олією.
  9. Як тільки коржики стануть золотистими з обох боків, можна знімати їх з вогню.
  10. Після обсмажування варто змастити кожен корж вершковим маслом.

Раніше ми публікували рецепт пиріжків з капустою. Їх навіть ліпити не потрібно.