Візьміть картоплю та молоко: ліниві пиріжки приготуєте всього за кілька хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 960
Чудовий варіант несолодкої домашньої випічки
Багато людей люблять смажені пиріжки з капустою або картоплею. Однак бажання вовтузитися з тістом може бути далеко не завжди.
У такому випадку в пригоді стають ліниві рецепти. Одним із таких з нами поділилися на порталі "Бабусині рецепти".
Як приготувати ліниві картопляні пиріжки
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- молоко – 180 мл;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- цукор – 0,5 ч. л.;
- дріжджі – 1 ч. л.;
- борошно – 300 г.
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити помити, нарізати, відварити до готовності.
- Розімнути картоплю до стану пюре, влити до неї молоко, перемішати.
- Додати до картопляного пюре цукор, сіль та дріжджі, змішати.
- Просіяти в пюре борошно, замісити еластичне та м’яке тісто.
- Змастити колобок олією, залишити на пів години під целофаном.
- Обімнути колобок на столі, присипаному борошном.
- Розділити тісто на 4 однакові частини, сформувати колобки.
- Руками створити з колобків плескачі, які по черзі обсмажити на сковороді з олією.
- Як тільки коржики стануть золотистими з обох боків, можна знімати їх з вогню.
- Після обсмажування варто змастити кожен корж вершковим маслом.
Раніше ми публікували рецепт пиріжків з капустою. Їх навіть ліпити не потрібно.