Смачніше звичних навіть без борошна та яєць: як готують деруни у Швейцарії

Читать на русском
Автор
29293
Деруни вийдуть апетитними та хрусткими
Деруни вийдуть апетитними та хрусткими. Фото zhyttia.com.ua

Такі деруни вам сподобаються навіть більше звичних

Мало знайдеться людей, які не люблять поласувати хрусткими золотистими дерунами. Як правило, готують їх з тертої картоплі з додаванням цибулі, яйця та невеликої кількості борошна.

У це складно повірити, але у Швейцарії деруни готують без борошна та яєць, лише з картоплі та цибулі. Такий простий рецепт від "Школи життя" не залишить байдужим нікого. Спробуйте — і ви насолодитеся неперевершеним смаком швейцарських картопляних оладок.

Як приготувати швейцарські деруни

Інгредієнти:

  • велика картопля – 4 шт.;
  • середня цибуля – 4 шт.;
  • соняшникова олія для смаження;
  • сіль на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю натираємо довгою тонкою соломкою, ретельно промиваємо, висушуємо за допомогою паперового рушника та перекладаємо у велику глибоку ємність.
  2. Цибулю натираємо на тій же тертці, промиваємо, сушимо за допомогою рушника і викладаємо в картоплю і ретельно перемішуємо.
  3. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо жменю картоплі, розподіляємо і придавлюємо зверху лопаткою. Смажимо на середньому вогні до рум’яності по кілька хвилин із кожного боку.

Подаємо швейцарські деруни з домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Смачного!