Ручки біля плити стануть, як новенькі: як їх відмити за дві хвилини

Читать на русском
Автор
40317
Ручки знову заблищать
Ручки знову заблищать. Фото belnovosti.by

Використайте цей лайфхак

Чистота ручок біля плити, як і сама плита або духовка, є частиною кухонної гігієни. І якщо духовку підтримувати в чистоті досить легко завдяки підручним засобам, то на ручки постійно налипає жир, який важко відтерти.

Завдяки дієвим лайфхакам та недорогим продуктам, що є в кожному будинку, впоратися з проблемою буде не так вже й складно. Як це зробити – розповідають "Бєлновини".

Як відмити ручки біля плити

Так, легко відмити ручки можна змішавши соду та оцет, які є у кожному будинку. Ці природні інгредієнти створюють ефективне поєднання для боротьби із жиром та забрудненнями на поверхнях кухні.

Для цього їх потрібно змішати у рівних пропорціях. У результаті повинна вийти кашка, яка стане основним засобом для очищення поверхонь.

За допомогою губки або старої зубної щітки слід нанести пасту на ручки плити. Після нанесення необхідно переконатись, що паста покрила всі забруднені ділянки. Потім її слід залишити на поверхні приблизно на 2 хвилини, щоб активні компоненти розпочали свою дію.

Через деякий час достатньо протерти ручки плити вологою губкою або ганчіркою. Промивання, звісно, є трудомістким етапом. Щоб трохи прискорити процес, можна скористатися щіткою та додати миючий засіб.

Однією з головних переваг цього засобу є його екологічність. Сода та оцет – безпечні для довкілля та здоров’я речовини, що не залишають шкідливих хімічних слідів.

Звісно, з першого разу можливо не вдасться повністю позбавитися всіх забруднень, особливо якщо вони накопичувалися на поверхні довгий час. Однак, з прагматичної думки, цей метод виявляється ефективним і значно скорочує час збирання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко позбутися неприємного запаху на кухні. Крім того, ми писали, як без особливого клопоту почистити духовку до ідеального стану.