Ноутбук буде тримати заряд довше: що для цього треба зробити

Читать на русском
Автор
Що зробити, щоб ноутбук довше не розряджався Новина оновлена 17 березня 2024, 07:14
Що зробити, щоб ноутбук довше не розряджався. Фото Freepik

Щоб ноутбук не розряджався швидко, треба знати кілька правил

При постійній роботі досить швидко розряджається. Однак є способи, як це виправити. Раніше ми писали, як очистити клавіатуру самостійно, а тепер ділимося, що треба зробити, щоб заряд батареї тримався довше.

В першу чергу, варто замінити батарею ноутбука на нову, якщо вашому пристрою більше, ніж 3 роки. Про це пише politeka.

Як продовжити заряд батареї ноутбука

Для того, щоб ноутбук довше міг працювати без підзарядки, треба регулярно замінювати термопасту та очищувати кулери. Так ваш пристрій буде оптимально охолоджуватися.

Також можна увімкнути режим економії енергії. Ця функція вимкне всі програми, які дуже енергоємні і пристрій буде працювати довше.

Як налаштувати параметри дисплея

Треба зменшити яскравість екрана — так споживання енергії знизиться. Оптимальним рішенням також буде увімкнення темної теми.

Коли не користуєтеся Wi-Fi та Bluetooth, їх треба вимикати. Вони заряд акумулятора не економлять.

Налаштування графіки

Треба переконатися, що ноутбук використовує вбудовану відеокарту, а не дискретну, щоб показувати зображення. Вбудована графіка не споживає багато енергії.

Всі фонові процеси та додатки, якими не користуєтеся, треба вимкнути. Вони витрачають велику кількість енергії. Також варто закрити вкладки браузера, які вам не потрібні.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому телефон швидко розряджається і як це виправити. Одна опція збереже батарею смартфона повною якнайдовше.