Щоб кнопочки не постраждали: як очистити клавіатуру ноутбука підручними засобами

Читать на русском
Автор
Чистити клавіатуру ноутбука потрібно регулярно
Чистити клавіатуру ноутбука потрібно регулярно. Фото Freepik

Прості поради для очищення клавіатури

Клавіатура ноутбука — це місце, яке потребує регулярного прибирання, найкраще проводити її раз на місяць або в міру забруднення. "Телеграф" вже розповідав, як продовжити життя батареї ноутбука, а сьогодні ділиться чим і як протирати клавіатуру, щоб не пошкодити її.

Як виявилося, є кілька простих порад, які допоможуть вам безпечно та ефективно очистити клавіші гаджета, пише apostrophe.ua. Робіть прибирання максимально акуратно, тоді клавіатура завжди буде чистою та неушкодженою.

Як і чим почистити клавіатуру ноутбука

Щоб очистити клавіші, використовуйте пензлик для малювання або м’яку щітку, може підійти і зубна щітка, якщо у неї м’які щетинки. Видаліть засмічення між клавішами цими інструментами, а потім акуратно протріть вологою серветкою. Змочити серветку можна у спеціальному розчині для оргтехніки.

Ще один спосіб очистити клавіатуру ноутбука від крихт і пилу – використовувати балончик із сухим повітрям. Однак тут потрібно діяти максимально делікатно, щоб від повітря під тиском не повилітали кнопки. Якщо під рукою немає балончика, можна скористатися феном, утримуючи його на відстані близько 15 см від кнопок і використовуючи прохолодний потік повітря.

Для догляду за клавіатурою краще використовувати м’які серветки з мікрофібри. Вони найбільш ефективні та безпечні для протирання клавіш.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим протирати ноутбук та смартфон, щоб не було розлучень. Ви отримаєте чистий екран за дві хвилини.