Секрет вирощування моркви: поряд із яким овочем її потрібно посадити

Читать на русском
Автор
572
Нехитрий спосіб покращити врожай моркви
Нехитрий спосіб покращити врожай моркви. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Розповідаємо, як сіяти моркву

Кожному дачнику хочеться вирощувати та збирати на ділянці здоровий та рясний урожай овочів та фруктів. Морква — не найпростіший у вирощуванні овоч. Потрібно добре попрацювати, щоб вона зійшла. До того ж морква схильна до впливу різних шкідників, таких як кореневі личинки, морквяні мухи, дротяники та гризуни.

Але процес вирощування моркви можна полегшити. При посіві цього овоч у ґрунт варто скористатися невеликою хитрістю і тоді наприкінці сезону можна зібрати з грядок вартий заздрості урожай.

Як сіяти моркву, щоб виростити добрий урожай

При посіві насіння моркви оберіть для коренеплоду доброго сусіда. Людям, які хочуть, щоб морква виросла великою і соковитою, слід сіяти її разом із редисом, пише Threshseed.

Суть методу полягає в тому, що редис дозріває набагато раніше моркви. А це означає, що його коріння розпушує ґрунт і це доброчинно впливатиме на зростання моркви.

Як сіяти моркву та редис

Спочатку розмітьте ряди, у яких ви збираєтеся сіяти овочі. Киньте насіння у землю на глибину близько 1 сантиметра. Глибоко сіяти не рекомендується — тоді коріння редиски деформується і зростання моркви сповільниться.

Ще краще, якщо ви поєднаєте насіння моркви з насінням редиски або посієте спочатку одну рослину, а потім іншу. Акуратно засипте насіння землею. Садівники не рекомендують використовувати компост, оскільки він може залучити небезпечного шкідника моркви — листкового морквяного кліща.

Коли сіяти моркву та редис

Сіють моркву та редис наприкінці березня та протягом квітня. Крайній термін посіву цих рослин – початок травня. Найкраще зробити це заздалегідь. Пізній посів може призвести до уповільнення зростання редису, особливо якщо навесні випало мало опадів. Редиска швидко зацвіте і для вживання в їжу буде непридатна.

Раніше "Телеграф" розповідав про причини, з яких псується розсада перців. Все залежить від якості землі, добрив, температури та не тільки.