Не тільки для розігріву бабусиних котлет: як ще можна використовувати мікрохвильову піч

Читать на русском
Автор
3716
Ці хитрощі суттєво полегшать вам життя
Ці хитрощі суттєво полегшать вам життя. Фото Freepik

Можливо, ви про це навіть не здогадувалися

Мікрохвильова піч стала незамінною помічницею на багатьох кухнях. Багато хто використовує її лише для розігрівання їжі.

Однак це не єдина функція мікрохвильової печі. Як ще вона може полегшити побут, розповімо разом із "Главредом".

Як можна використовувати мікрохвильову піч

З її допомогою можна очистити часник і цибулю від лушпиння. Для цього потрібно викласти їх в жароміцну миску та підігріти протягом 15 секунд. Після оболонка стане м’якою та прибрати її можна буде одним рухом руки.

Ще мікрохвильова піч допоможе порізати цибулю без сліз. Для початку потрібно розрізати цибулю на половинки і відправити їх на розігрів у мікрохвильову піч на півхвилинки.

За допомогою мікрохвильової печі також можна вичавити по-максимуму сік. Плоди лимона чи апельсина потрібно просто розігріти протягом 15-20 секунд – це розм’якшить волокна і соку буде більше.

Шкірку лимона можна натерти та нагріти в печі 2 хвилини при максимальній потужності. Так у вас вийде добавка в чай або улюблені десерти.

Мікрохвильова піч — вірний помічник, якщо потрібно "повернути до життя" випічку. Для цього потрібно обернути випічку серветкою та підігріти виріб на повній потужності протягом 10 секунд і одразу з’їсти.

Мікрохвильова піч також допоможе "розплавити" мед. Продукт потрібно просто відправити в мікрохвильову піч на 2 хвилини на низькій потужності — і проблема вирішена.

Ще одна незвичайна функція мікрохвильової печі — дезінфекція губок. Змочивши їх у воді зі столовим оцтом або лимонним соком і відправивши на 1 хвилину в піч, ви їх повернете до життя.

За допомогою мікрохвильової печі можна також відіпрати білі шкарпетки. Спробуйте і здивуйтеся результату.