Страва більше не буде теплою лише з одного боку: як правильно розігрівати їжу в мікрохвильовці

Читать на русском
Автор
1669
Їжа прогріється рівномірно
Їжа прогріється рівномірно. Фото rbc.ua

Ці хитрощі вам точно знадобляться

Мікрохвильова піч є незамінним пристроєм на кухні, що спрощує життя господинь. З її допомогою можна не тільки розморозити їжу або навіть приготувати її, але навіть продезінфікувати кухонні губки !

Однак нерідко трапляються ситуації, коли, дістаючи, здавалося б, розігрітий суп на обід, тарілка виявляється дуже гарячою, а страва холодною. Як уникнути таких ситуацій розповідають "Бєлновини".

Як правильно розігрівати страви в мікрохвильовій печі

Вважається, що тарілку з їжею необхідно ставити на середину підставки, встановленій у мікрохвильовій печі, проте це не так. Поставивши тарілку ближче до краю піддона, що обертається, їжа розігріється рівномірно і неприємних сюрпризів та додаткової витрати часу, вдасться уникнути.

Крім того, продукти на тарілці повинні бути розміщені правильно. Не можна їх накладати горою, тоді їжа буде рівномірно теплою.

Не варто забувати, що не весь посуд призначений для використання в мікрохвильовій печі. Зокрема, не можна розігрівати їжу в металевому посуді та тарілках із позолотою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити мікрохвильову піч від забруднень. Для цього вам не знадобляться дорогі засоби.