Потрібна термінова перестановка: де не можна розміщувати мікрохвильову піч

Читать на русском
Автор
1786
Мікрохвильова піч є практично на кожній кухні
Мікрохвильова піч є практично на кожній кухні. Фото Pexels

Правильне розташування техніки убезпечить від НП та непередбачених поломок

Мікрохвильова піч є одним із головних гаджетів на кухні. З її допомогою можна не лише нагріти їжу, а й приготувати страву, наприклад, ситний сніданок з яєць. Зазвичай мікрохвильову піч розташовують так, щоб до неї можна було легко підібратися і вона не займала зайвого місця на стільниці. При цьому не завжди враховуються нюанси, через які не можна розташовувати цю техніку в тому чи іншому місці.

Де не можна ставити мікрохвильову піч

Розміщення мікрохвильової печі над плитою – найпопулярніший варіант. Таким чином можна заощадити місце на стільниці. Але у цього варіанта є свої мінуси: ускладнює очищення мікрохвильової печі, наражає на небезпеку через необхідність тягтися за стравами з мікрохвильової печі через включену плиту. Крім того, безпосередня близькість до плити з часом може призвести до пошкодження вашої мікрохвильової печі. Розумніше розмістити мікрохвильову піч у прохолодному, провітрюваному місці, далеко від прямих джерел тепла.

Вода та електроприлади – погане сусідство. Тому не ставте мікрохвильову піч поряд з раковиною або посудомийною машиною. Вода та волога можуть завдати шкоди електричним компонентам мікрохвильової печі та збільшити ризик пошкодження або несправності.

Розміщення мікрохвильової печі надто близько до стіни не дасть їй провітрюватися та охолоджуватися. Правильна вентиляція необхідна для запобігання перегріву та забезпечення безпечної роботи приладу.

Раніше "Телеграф" розповідав, які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Процес може закінчитися трагедією.