Ніжні, пухкі, повітряні: такі млинці їдять у Японії

Читать на русском
Автор
Смачні, ароматні млинці з рум’яною скоринкою
Смачні, ароматні млинці з рум’яною скоринкою. Фото say7.info

Готуються швидко та просто

Хтось надає перевагу солоним сніданкам, вважаючи їх більш ситними. Це може бути пишний омлет з авокадо або лінивий хачапурі на сковороді.

Іншим же більше подобається снідати кашами, наприклад, гарбузовою або вівсяною, або ж робити смачні млинці. Сьогодні ми пропонуємо розпочати свій день, "поснідавши в Японії". Адже саме у цій східній країні їдять такі бавовняні млинці, рецептом яких з нами поділилися на порталі "Say7".

Такі млинці готуються просто, але щоб вони вийшли, треба врахувати кілька моментів. Білки мають бути дуже добре збиті. Вводити їх треба акуратно, щоб зберегти їх легкість. Готувати млинці треба за низької температури (якщо розподіл від 1 до 9, то готувати треба на 3 або 4), обов’язково під кришкою.

Як приготувати млинці

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 30 мл молока;
  • 30 г цукру;
  • 3 г ванільного цукру;
  • 35-40 г борошна;
  • 5 г розпушувача;
  • 1-2 ст. л. води;
  • рослинна олія;

Спосіб приготування:

  1. Відокремити білки від жовтків.
  2. У жовтки додати молоко, перемішати.
  3. Додати просіяне борошно і розпушувач, перемішати.
  4. Білки збити до стійких піків, поступово додаючи цукор та ванільний цукор.
  5. До жовткової маси додати третину білків, акуратно перемішати.
  6. Додати білки, що залишилися, акуратно перемішати за допомогою силіконової лопатки.
  7. Жаровню або сковороду розігріти до температури нижче за середню, трохи змастити олією.
  8. Викласти тісто у вигляді пірамідки.
  9. Налити трохи теплої води, накрити кришкою.
  10. Смажити при невеликій температурі близько 3-5 хвилин.
  11. Також просмажити з другого боку.

А якщо ви любите смачно та ситно поснідати, рекомендуємо звернути увагу на різноманітні варіанти сніданків, які публікує "Телеграф". Кожен знайде страву до душі.