Стане одним із найулюбленіших: найніжніший сирний суп із куркою

Читать на русском
Автор
Ніжний та ситний суп на курячому бульйоні
Ніжний та ситний суп на курячому бульйоні. Фото 1000.menu

Близькі будуть просити добавку

Червоний борщ, курячий бульйон, зелений борщ або гречаний суп можна назвати класичними першими стравами. Однак навіть вони часом набридають і хочеться урізноманітнити меню.

У такому разі чудовим варіантом стане сирний суп із куркою. Його ніжний насичений смак нікого не залишить байдужим, інформують на Facebook-сторінці "Смачні кулінарні рецепти".

Як приготувати сирний суп з куркою

Інгредієнти:

  • філе курячої грудки — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • картопля — 5 шт.;
  • сир плавлений — 100 г;
  • вода — 2 л;
  • олія оливкова — 3 ст. л;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • сіль, перець — за смаком;
  • зелень — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Нарізати моркву невеликими кубиками.
  2. Картоплю нарізати невеликими кубиками.
  3. Філе курячої грудки нарізати шматочками середнього розміру.
  4. Обсмажити нарізане філе на оливковій олії протягом 7 хвилин.
  5. У каструлю налити воду, помістити в неї нарізану моркву з картоплею та варити 20 хвилин.
  6. Потім додати обсмажене філе до них, варити 10 хвилин.
  7. Додати лавровий лист, сіль та перець.
  8. Коли суп буде готовий, опустити в каструлю плавлені сирки.
  9. Як слід розмішати, щоб сирки всі розійшлися в супі та не утворили грудочок.
  10. Коли суп буде готовий, додати дрібно нарізану зелень, проварити 5 хвилин і вимкнути вогонь.

А якщо ви любите супи, рекомендуємо також приготувати наваристий суп із сочевиці по-турецьки за рецептом "Телеграфа". Суп виходить наваристим, досить густим і ситним.