У наступному сезоні покладіть їх разом: які фрукт та овоч чудово зберігаються в парі

Читать на русском
Автор
Скористайтеся цим лайфхаком
Скористайтеся цим лайфхаком. Фото novochag.ru

Чому яблука та картоплю краще зберігатися разом

Багато господинь намагаються зробити заготовки на зиму або якомога довше зберегти фрукти та овочі свіжими. Наприклад, яблука довше зберігаються, якщо їх класти з іншими фруктами.

При цьому вони чудово "дружать" з картоплею і навіть підтримують один одного "у довгожительстві". Чому слід зберігати картоплю та яблука разом, розповідають "Бєлновини".

Виявляється, плоди яблуні сприятливо впливають збереження свіжості бульб. Якщо яблука зберігаються поблизу рослин із сімейства пасльонових, останні залишаються довгий час у відмінному стані.

Плюси спільного зберігання яблук та картоплі

Яблука часто виділяють етилен, особливо коли вони дозрівають, що є джерелом цього газу у навколишньому середовищі. Цей газ сприятливо впливає стан картоплі, оскільки етилен є інгібітором проростання пасльонових. Іншими словами, наявність яблук поруч із картоплею запобігає проростанню бульб, що зберігає овоч у хорошому стані та продовжує його термін придатності.

Саме тому зберігання яблук поруч із картоплею не тільки зручне, а й корисне.

Раніше ми розповіли, які продукти не можна залишати у холодильнику. Досвідчені господині зазначають, що не варто тримати за низьких температур фрукти, а особливо, якщо йдеться про цитрусові.