Чудовий засіб для миття вікон і дзеркал: інгредієнти для рецепта знайдуться в кожному домі

Читать на русском
Автор
814
Вікна й дзеркала блищатимуть Новина оновлена 14 березня 2024, 20:37
Вікна й дзеркала блищатимуть. Фото Колаж "Телеграф"

Екозасоби, зроблені самотужки, впораються з брудом не гірше, ніж магазинні

Не за горами теплі й сонячні весняні дні, а разом з ними й необхідність вимити вікна після зими. В цьому матеріалі "Телеграф" зробив підбірку екологічних засобів для миття скла та дзеркал, які можна зробити самотужки.

Ви будете здивовані, наскільки ефективними можуть бути розчини, зроблені власними руками з того, що знайдеться у будь-якому домі.

Засіб для миття вікон та дзеркал з крохмалем

Для засобу на основі крохмалю вам знадобиться:

  • 0,25 склянки оцту;
  • 0,25 склянки спирту;
  • 1 столова ложка крохмалю

Підготуйте порожню пляшечку з-під розприскувача, обережно насипте туди крохмаль і залийте його 2 склянками теплої води. Добре потрусіть та збовтайте аж до розчинення порошку, а тоді додайте зазначену кількість спирту та оцту. Ще раз струсніть пляшку і можна розпочинати миття скляних поверхонь. І ні, цей екозасіб не залишає білих плям чи розводів.

Засіб для миття вікон та дзеркал з оцтом

Для приготування засобу на основі оцту вам знадобляться лише два інгредієнти:

  • вода
  • оцет

Змішайте воду з оцтом у пропорції: 50 мл оцту на склянку води. Перелийте суміш у розбризкувач, нанесіть на скло чи дзеркало і протріть насухо. Щоб запах був більш приємним, можна використати оцет настояний на цитрусах. Для цього залийте кілька шматочків апельсина чи лимона оцтом і поставте на тиждень у темне місце, щоб розчин настоявся. Такий оцет буде мати приємніший запах, ніж оригінальний.

Засіб для миття вікон та дзеркал з лимоном або лимонною кислотою

Якщо вам не до вподоби запах оцту (ні звичайний, ні цитрусовий) замініть його соком лимона або розчином лимонної кислоти, зберігаючи вищезазначені пропорції.

Такий засіб також чудово впорається із миттям вікон та дзеркал.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, коли та як правильно мити вікна після зими. Поспішати не варто, краще дочекатися стабільної погоди, щоб опади не знищили результатів вашої роботи.