Не так економічно, як здається: чи варто користуватися коротким пранням на машинці

Читать на русском
Автор
856
Від вибору правильної програми прання залежить його якість
Від вибору правильної програми прання залежить його якість. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Швидке прання не завжди економне

Програма "Коротке прання" на панелі керування пральною машиною може здатися хорошим вибором для економного прання. Деякі користувачі думають, що ця програма подібна до короткого приймання душу, коли витрачається мало води. Насправді прання на короткій програмі не допомагає заощадити, пише Utopia.

Чому коротка програма прання не завжди економічніша

Короткий режим прання не рекомендують використовувати, оскільки засіб для прання не встигає ефективно працювати в таких умовах. До того ж пральній машині доводиться збільшувати споживання води та дуже швидко її нагрівати.

Таким чином витрати не одне прання збільшуються, а не стають меншими.

Виняток становлять короткі програми прання, які не передбачають використання високих температур. Але і в цьому випадку потрібно враховувати, що такий спосіб підходить лише для злегка забрудненого одягу.

З метою економії краще використовувати програму енергозбереження чи еко. Бо для більш тривалого часу роботи потрібно менше електроенергії та нижчі температури.

Як заощаджувати на пранні

  • Переконайтеся, що ви використовуєте правильну кількість порошку чи іншого засобу. Часто використовується занадто багато засобу і він залишається на одязі.
  • Не використовуйте програму попереднього прання. Стійкі плями на одязі можна заздалегідь обробити спеціальним засобом.
  • Завжди наповнюйте барабан пральної машини повністю, але намагайтеся не перевантажувати його. Якщо машина заповнена тільки наполовину, ви даремно витрачаєте багато води та електроенергії.
  • Намагайтеся сушити одяг на балконі, а не всередині машини. Це також допоможе зберегти бюджет.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно прати тюль у машинці. Для відбілювання виробу можна використовувати яєчну шкаралупу.