Це прискорить цвітіння: як правильно обрізати гортензії навесні

Читать на русском
Автор
Обрізка гортензій
Обрізка гортензій. Фото Canva

Одна процедура допоможе сформувати пишні кущі

Гортензія — це красива квітка, яка вражає своїм цвітінням. Вона потребує особливого догляду. Серед головних робіт у саду навесні, є саме обрізка цих рослин.

Річ у тім, що у зимову пору гілки рослини здатні мерзнути та гинути, тому вони потребують обрізки. До того ж, як пишуть "Факти", зарослі кущі погано виглядають, тому треба гарно їх оформити. Так, навіть суцвіття стануть більшими. Оптимально робити це наприкінці березня чи на початку квітня.

Обрізають саджанці гортензії після 3-4 років після посадки. Слід починати роботу з тих гілок, котрі виросли від кореня. Також звичайно, що варто обрізати відмерзлі гілки, адже на них не з'являться квіти. Ви зрозумієте, які пагони потребують обрізки, коли з'являться бруньки.

Немає потреби залишати гілки, які розміщуються всередину крони. Інші — треба просто вкоротити. Ще багато чого залежить від того, яку форму куща ви хочете. Тому тут слід діяти за власним баченням.

Щодо обрізки, тут є лише один виняток. Йдеться про великолисту гортензію, яку варто вкорочувати ще до появи бруньок, бо вони ростуть на торішніх пагонах.

Якщо ви зробите все правильно, то вже влітку зможете насолоджуватися красивим цвітінням гортензій.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини не варто обрізати навесні. Є такі, котрі варто обрізати пізніше, а деякі — взагалі краще оминути. Мається на увазі береза, клен, горіх, а ще — фруктові дерева. Також не поспішайте з обрізкою півонії, азалії, рододендрона чи магнолії.