За вуха не відтягнеш: рецепт запечених ніжних гомілок

Читать на русском
Автор
Курячі гомілки стануть чудовою вечерею  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 14 березня 2024, 10:13
Курячі гомілки стануть чудовою вечерею (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати курячі гомілки.

Запечені курячі гомілки – це не лише смачна та ситна страва, але й справжня симфонія аромату та смаку, що здатна підкорити будь-якого гурмана. Золотиста, хрустка скоринка, соковите м'ясо та ароматні трави – все це робить запечені гомілки справжнім хітом на вашому столі.

Приготування не займе у вас багато часу, а результат вразить. Про це пише Смачноньюс.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки – 6 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Сметана – 200 г
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія – 2 ст. л.
  • Розмарин, чебрець – за смаком

Приготування:

  1. Підготуємо маринад. Змішайте сметану, гірчицю, соєвий соус, подрібнений часник, сіль та перець.
  2. Замаринуйте курячі гомілки в маринаді протягом 1-2 годин.
  3. Підготуємо овочі. Очистіть картоплю, цибулю та моркву. Наріжте картоплю кубиками, цибулю – півкільцями, а моркву – кружечками.
  4. Викладіть гомілки у форму для запікання. Додайте овочі.
  5. Зверху полийте маринадом, що залишився.
  6. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години.
  7. За 10 хвилин до готовності посипте страву розмарином та чебрецем.

Ідеї подачі:

  • Запечені гомілки можна подавати з різними гарнірами: рисом, гречкою, макаронами.
  • До гомілок можна додати свіжі овочі, салати.
  • Гомілки можна подавати з соусом: сметанним, томатним, грибним.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку гомілок можна попередньо обсмажити їх на сковороді.
  • До маринаду можна додати інші спеції та трави за вашим смаком.
  • Замість картоплі можна використовувати інші овочі: кабачки, баклажани, болгарський
  • перець.

Пам'ятайте, що приготування запечених гомілок – це не лише рутинна робота, а й творчий процес, який може принести вам радість та задоволення. Дотримуючись цих порад, ви зможете створити справжній кулінарний шедевр, який порадує вас та ваших близьких.

Готові гомілки з овочами посипаємо подрібненою зеленню та подаємо з домашнім хлібом. Також ми ділились рецептом смачних бутербродів з оселедцевою намазкою.