Це дуже просто: як освіжити пальто, щоб його не прати

Читать на русском
Автор
Чим почистити пальто Новина оновлена 13 березня 2024, 13:15
Чим почистити пальто. Фото Canva

Існує кілька простих засобів для чистки пальта

Догляд за верхнім одягом — це справді нелегка справа. Адже його треба дуже обережно чистити, щоб не зіпсувати. Особливо це стосується пальта, яке потребує особливої делікатності.

Насамперед розмістіть пальто на вішалці та пройдіться по одягу липким валиком, щоб усунути ворсинки і пил, пише theLime. Також можна використати м'яку щітку або пилосос на середній потужності.

Чим вивести застарілі плями

Візьміть трохи засобу для виведення плям та розведіть його з водою. Після цього занурте туди щітку та почистіть проблемні місця. Найчастіше — це комір, рукави, кишені, можна навіть залишити розчин на кілька хвилин. Тоді приберіть залишки засобу водою. Цей спосіб підійде для чистки пальта з вовни, кашеміру й твіду.

Простими засобами, які допоможуть впоратися з плямами, є рідке мило та нашатирний спирт. Додаємо по одній столовій ложці цих речовин і розбавляємо зі 100 грамами води. Наносимо розчин на плями та залишаємо. Після цього протираємо все вологою ганчіркою.

Як видалити плями на кашеміровому пальті

Позбутися жирних плям можна за допомогою тальку. Ним треба посипати пляму та трохи почекати. Тоді забираємо тальк щіткою.

Спробуйте почистити кашемір, поєднавши 1 ложку солі та 4 ложки аміаку. Додайте туди трохи води та починайте чистити бруд. Процедуру можна повторювати.

Як видалити плями на чорному пальто

Як не дивно, це можна зробити за допомогою чаю. Знадобиться натуральний, без додатків і ароматизаторів. Занурте туди ватний диск та відчистіть плями.

Нестандартний спосіб, про який ви не чули, це чистка пальта за допомогою хліба. Треба зробити кульку з чорного хліба та пройтися нею по брудних місцях. Увесь бруд і пил накопичаться на цій кульці.

Нещодавно "Телеграф", чим відмити білий тюль від сірості. Для цього знадобиться яєчна шкарлупа, яка містить карбонат натрію та абразивну речовину, що очищає тканину. Шкарлупу треба помістити у мішечок, і вже тоді покласти на прання до тюлі.