Сира картопля та порожня пластикова пляшка допоможуть в саду: незвичні лайфхаки для городників

Читать на русском
Автор
1389
Садові інструменти потрібно тримати в чистоті
Садові інструменти потрібно тримати в чистоті. Фото Freepik

Прості лайфхаки з підручних матеріалів допоможуть із садівництвом

Городники та садівники активно готуються до початку сезону роботи на землі. Деякі садові роботи вже можна починати в березні. Серед таких активностей — генеральне прибирання та підготовка інвентарю.

Портал Lawn Troopers ділиться лайфхаком, як за допомогою овочів почистити садові інструменти. Також автори рекомендують не викидати порожні пляшки з-під води.

Щоб видалити іржу з садових інструментів використайте сирі огірок чи картоплю

Більшість людей майже не користуються своїми садовими інструментами взимку. Тому інструменти можуть бути трохи іржавим, коли почнеться сезон посадки. Замість того, щоб витрачатися на миючі засоби, розріжте сирий огірок або картоплину навпіл і потріть усі інструменти, уражені іржею.

Пластикові пляшки з-під газованої води перетворіть на мікротеплиці

Висадка живців або розсади може бути непростим завданням для садівників-початківців. Однак ви можете спростити процес, встановивши теплиці з пляшок під води. Візьміть 2-літрові пляшки з-під води і зніміть етикетки, відріжте дно. Помістіть на кожну рослину окремо. Видаліть обрізані пляшки, коли черешок укоріниться або насіння проросте.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як позбутися кротів. Вони їдять комах та розпушують землю, але при цьому можуть пошкодити коріння рослин. Прогнати кротів рекомендують використовуючи неприємний для них запах.