Буде найкращим місцем для відпочинку: як навести лад на балконі

Читать на русском
Автор
Влаштуйте розхламлення
Влаштуйте розхламлення. Фото Pexels

Дізнайтеся, як навести ідеальний порядок на балконі

Часто балкони в міських квартирах перетворюються на сховище овочів та непотрібних речей. Хоча це місце можна перетворити на справжній зелений оазис і використовувати його для відпочинку. Але для початку на ньому треба прибрати.

Найкращий час для цього – весна. Після осені та зими на балконі накопичився бруд і можливо листя, яке необхідно видалити.

Як прибрати балкон навесні

1. Першим кроком під час прибирання балкона є видалення всього мотлоху. Позбавтесь всіх непотрібних речей.

2. Якщо на балконі стоять меблі з ротанга, грубою щіткою видаліть з них пил, а потім пройдіться по поверхні змоченою в мильному розчині тканиною.

За допомогою мильної води ви також можете повернути блиск металевих балконних меблів.

Дерев’яні меблі також можна спочатку почистити щіткою. А потім використовуйте пасту із соди та води. На завершальному етапі очищення дерев’яних меблів покрийте поверхні олією.

3. Після того як меблі будуть очищені, можна переходити до чищення квіткових ящиків та горщиків:

Якщо ви не зробили цього восени, видаліть зів’ялі рослини та квіти. Збагатіть старий ґрунт компостом або біовугіллям, або замініть його на новий. Промийте порожні квіткові горщики водою, щоб видалити найсильніші забруднення.

Якщо ви хочете ретельніше очистити квіткові горщики й одночасно продезінфікувати їх, використовуйте оцет. Змішайте домашній засіб з водою в пропорції 1:4, а потім протріть ганчіркою квіткові горщики. У випадку з глиняними горщиками квітками це також видаляє непривабливий вапняний наліт з країв.

Якщо у вас на балконі ростуть багаторічні рослини, слід видалити відмерлі та засохлі частини рослин.

Після цього не забудьте вимити підлогу та поруччя.

Якщо балкон засклений, перед миттям підлоги вимийте вікна. Раніше "Телеграф" ділився порадами, які допоможуть зробити балконні вікна ідеально чистими та не залишити розводів.