Не просто дурна звичка: чому в СРСР на балконах завжди зберігався всякий мотлох

Читать на русском
Автор
17188
Це одна з особливостей того часу Новина оновлена 10 березня 2024, 18:38
Це одна з особливостей того часу. Фото росЗМІ

"Зайві" метри використовували як могли

У Радянському Союзі балкон зазвичай використовували для зберігання сезонних речей, зламаних або старих предметів і навіть скляних банок для консервації, тому він був захаращений. Ця погана звичка є і в деяких українців, хоча багато хто вже зрозумів принадність наявності "зайвих" метрів і робить там затишний кабінет чи місце для відпочинку.

Громадяни в СРСР накопичували на балконі всякий мотлох з кількох причин. Усі вони відбивають дух того часу, пише портал "Патріоти України".

Чому в СРСР на балконах зберігали всякий мотлох

Перша та основна причина – нестача місця. Нерідко в одній квартирі мешкали одразу кілька сімей, кожна в окремій кімнаті. Розмістити всі речі в шафах і коморі (якщо вона була) виявлялося не так просто.

На балконі ж можна було складати все, що завгодно, від велосипедів і саней до верхнього одягу, поліграфії, іграшок. Деколи туди відправляли зламані предмети, стару непрацюючу техніку.

Деякі речі на балконі складали знаючи, що вони можуть не знадобитися. У радянських громадян була звичка не викидати предмети, навіть старі, поламані та зовсім непотрібні. Через дефіцит необхідних товарів та злиднів все намагалися використати повторно.

Раніше "Телеграф" повідомляв, кого в СРСР називали несунами. Це було поширене явище, але з ним намагалися боротися.