Усі плями зникнуть: так куртку не оновлять навіть у хімчистці

Читать на русском
Автор
6918
Пуховик краще зберігати у чистому вигляді
Пуховик краще зберігати у чистому вигляді. Фото Pexels

Прості способи зробити зимову куртку чистою

З кожним днем стає дедалі тепліше. А це означає, що список обов’язкових весняних завдань доповнюється пунктом про організацію та зберігання зимового взуття та верхнього одягу. Але перш ніж відправити пуховики та пальта на найдальші полиці, їх потрібно ретельно очистити.

Якщо верхній одяг не потребує прання, але на його поверхні є забруднення, впоратися з ними допоможуть народні засоби. Про те, як ефективно очистити куртку без прання та послуг хімчистки, дає поради сайт "Добрі новини ".

Як очистити куртку без хімчистки

Насамперед потрібно вивчити інформацію на етикетці та дізнатися рекомендації виробника з приводу прання та догляду за курткою. При використанні саморобного засобу для очищення попередньо перевірте його на невеликій ділянці тканини.

Перший спосіб очищення передбачає використання нашатирного спирту та засобу для миття посуду. Розведіть 1 чайну ложку нашатирю у 100 мілілітрах води. Додайте у суміш 1 столову ложку засобу для миття посуду.

Якщо попередньо відпарити куртку, забруднення видаляться швидше. За допомогою губки акуратно нанесіть засіб на забруднення та злегка потріть. Видаліть забруднення та залишки засобу змоченою у воді серветкою з мікрофібри.

Свою ефективність довело господарське мило. Для цього необхідно натерти забруднені області цим засобом та залишити для реакції на 40-50 хвилин. Після цього залишки мила прибирати вологою тканиною або за допомогою вологих серветок.

Перекис водню — ще один ефективний засіб, але підходить не для всіх тканин. 3 ложки перекису розведіть у склянці теплої води та нанесіть на плями. Злегка потріть забруднення щіткою. Після цього змочіть плями лимонним соком і залиште на 30 хвилин. Залишки засобу видаліть вологими серветками.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати шубу у міжсезоння. Ці прості поради збережуть хутро.