Прості та ефективні способи перевірити свіжість яєць в домашніх умовах

Читать на русском
Автор
Перевірити яйця на свіжість можна в домашніх умовах Новина оновлена 11 березня 2024, 13:37
Перевірити яйця на свіжість можна в домашніх умовах. Фото Freepik

Є кілька народних способів, як перевірити, чи свіжі яйця

Всі продукти, і яйця зокрема, мають термін придатності. Для такого делікатного продукту, як яйця, дуже важливо дотримуватися не лише термінів, а й умов зберігання. "Телеграф" уже розповідав, як перевірити вершкове масло на натуральність, а сьогодні ділиться, як перевірити свіжість яєць.

Якщо зберігати яйця при кімнатній температурі, то вони будуть придатні лише 7 днів, а якщо в холодильнику, то до 45 днів, пише ТСН. При цьому є кілька простих та ефективних способів, як перевірити яйця на свіжість в домашніх умовах.

Як перевірити свіжість та придатність яєць

Один із найпростіших методів перевірити свіжість яйця — це розбити його. Свіже яйце добре триматиме форму, воно не розповзається і білок утримується навколо жовтка. Також зверніть увагу на жовток — він має бути світло-жовтим і у формі напівсфери. Якщо яйце несвіже — жовток темніє, а білок синіє і в ньому можуть з’являтися червоні або коричневі прожилки.

Також про свіжість яйця може розповісти його запах. Навіть ціле яйце смердить тухлятиною, якщо воно не свіже.

Можна подивитися на яйце крізь яскраве світло – якщо крізь шкаралупу ви помітили темні плями всередині – викиньте цей продукт.

Ще один народний спосіб перевірки — покрутіть яйце на рівній поверхні: якщо воно свіже, то довго не буде крутитися, якщо тухле — крутитися довше.

Є також спосіб перевірки у склянці із водою. Опустіть яйце в холодну воду, якщо воно свіже, то опуститься на дно склянки і зафіксується на бік. Якщо яйце спливає — воно тухле і не варто вживати його в їжу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як перевірити натуральність молока в домашніх умовах. Є два простих способи.