Можна спекти на Великдень: такий кекс ви захочете готувати не лише на свята

Читать на русском
Автор
Просто, смачно та доступно
Просто, смачно та доступно. Фото filizhankakavu.com

Впорається навіть новачок

Попри те, що Великдень цьогоріч досить пізно, готуватися до свята та складати меню можна уже зараз. Так, можна приготувати домашню ковбасу, спекти пасочки, а також приготувати смачний ароматний кекс.

Готується він досить просто, виходить розсипчастим, і його можна подавати до столу не лише на свята. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати смачний кекс

Інгредієнти:

  • родзинки білі – 50 г;
  • родзинки темні – 50 г;
  • цукати – 60 г;
  • журавлина сушена – 20 г;
  • очищений фундук – 30 г;
  • коньяк – 30-50 мл;

Тісто (інгредієнти мають бути кімнатної температури)

  • вершкове масло – 140 г.
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 230-240 г;
  • молоко – 50 мл;
  • розпушувач – 10 г;
  • сіль – щіпка;
  • ванільний цукор – 2 ч. л.;
  • цукор – 110 г;

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти промити, просушити, змішати, залити коньяком, залишити на 2 години.
  2. У чашу міксера викласти вершкове масло, додати цукор, ванільний цукор, сіль, збити до білої пишної маси.
  3. Додати по одному яйцю, збиваючи кожне по хвилині.
  4. Додати молоко, перемішати.
  5. Поступово додати просіяне борошно з розпушувачем, обережно перемішати.
  6. До просочених коньяком сухофруктів додати подрібнений фундук, всипати пару ложок борошна, перемішати і додати до тіста.
  7. Викласти тісто у застелену пергаментом форму, рівномірно розподілити.
  8. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 50 хвилин.
  9. Витягнути кекс, залишити на 10 хвилин.
  10. Витягнути випічку з форми, полити глазур'ю.

Раніше ми публікували найпухкішої паски на Великдень. За цим рецептом паска виходить ароматна і дуже м’якенька.