Обов’язково до святкового столу: без гречаної каші неможливо уявити Масляну

Читать на русском
Автор
Зустрічайте свято надзвичайно
Зустрічайте свято надзвичайно. Фото Unian.net

Масляна — це не тільки млинці та вареники

З 11 по 17 березня в Україні святкується одне з найвеселіших свят – Масляна. Кожен день масляного тижня — свої традиції та обряди, і щодня заведено готувати щось особливе.

Понеділок називається зустріччю Масляної та традиційно до неї готують гречану кашу. Разом із "УНІАН" розповімо, як приготувати фантастичну гречку з м’ясом та овочами, яка запам’ятається близьким надовго. Такою стравою сім’я захоче ласувати щодня.

Як приготувати гречку з м’ясом на сковороді

Інгредієнти:

  • свинина (курка або яловичина) — 500 г;
  • гречка – 150 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • вода — 300 мл;
  • соняшникова олія — 2 ст.л.;
  • зелена цибуля — пучок;
  • сіль, спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Свинину ретельно миємо та нарізаємо великими шматками. Обсмажуємо протягом 5 хвилин у розігрітій глибокій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору (приблизно 5 хвилин), перемішуючи.
  2. Цибулю і моркву чистимо, крупно нарізаємо, відправляємо в сковороду з м’ясом і обсмажуємо протягом 5 хвилин.
  3. До м’яса та овочів викладаємо промиту гречку та гарячу воду — її має бути вдвічі більше, ніж крупи.
  4. Все перемішуємо, солимо, додаємо спеції до смаку. На великому вогні доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та готуємо під кришкою ще 30 хвилин.

Готову страву прикрашаємо зеленою цибулею та подаємо з овочами або улюбленим салатом. Смачного.