Очищає повітря і поглинає плісняву: ви захочете собі цю "бабусину" рослину

Читать на русском
Автор
2879
Ця рослина радуватиме око
Ця рослина радуватиме око. Фото botanichka.ru

Сансевієрія чудово чистить повітря

Рослини в домі не лише прикрашають інтер’єр і роблять затишною атмосферу, але також очищають повітря. Щоб вони росли швидко і радували око, можна скористатися деякими порадами.

Крім того, не варто нехтувати рослинами, які звикли вважати "бабусиними", оскільки в сучасних інтер’єрах вони виглядають зовсім інакше. Однією з таких рослин є сансевієрія або "тещин язик", інформують "Белновости".

Чому сансевієрія вважається однією з найкращих рослин

Однією з ключових переваг "тещиного язика" як кімнатної рослини є її здатність нейтралізувати плісняву. Цвіль може становити серйозну небезпеку для здоров’я, особливо для астматиків та людей з алергіями. "Тещин язик" активно бореться з цим ризиком, забезпечуючи чистоту та безпеку повітря в приміщенні, що істотно покращує його якість для здоров’я та комфортного дихання.

Крім того, він відомий своєю здатністю очищати повітря від різних шкідливих речовин, таких як:

  • формальдегід;
  • бензол;
  • толуол та інші.

Ці шкідливі речовини можуть випаровуватися з меблів, килимів та побутової техніки. Це особливо актуально у сучасних будинках, де концентрація хімічних сполук у повітрі може бути високою.

Догляд за "тещиним язиком" не вимагає особливих навичок або великих витрат часу. Рослина віддає перевагу яскравому, але розсіяному сонячному освітленню і помірному поливу. При правильному догляді воно буде тішити своїм виглядом та корисними властивостями.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вирощувати розсаду томатів. Також ми писали, як готувати до весни кімнатні рослини.