Проста хитрість врятує ваші салати: як зварити буряк, щоб він не втратив колір

Читать на русском
Автор
Так овоч точно не втратить свій яскравий колір
Так овоч точно не втратить свій яскравий колір. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Що додати у воду при варінні буряків

Ми розповідали, як додавати овочі в борщ для гарного смаку. Тепер ділимось порадами, які допоможуть зберегти яскравий колір буряків під час варіння.

Разом із Pixelinform розповідаємо, як зберегти колір коренеплоду та його насичений смак. Це залежить від кількох нюансів.

Як варити буряк і зберегти його колір

  • Не очищайте буряк перед варінням. Ретельно помийте коренеплід, можна пройтись мочалкою, але не зрізайте хвостик і шкірку.
  • Використовуйте холодну воду. Занурте буряк у каструлю з холодною водою, нехай прогрівається разом із водою.
  • Додайте кислоту. Після закипання води додайте 3 столові ложки 9% яблучного оцту або 1 чайну ложку лимонної кислоти. Це збереже колір.
  • Варіть овоч на середньому вогні. Не кип'ятіть буряк занадто сильно.

Після варіння одразу занурте його в холодну воду на 10 хвилин — так шкірка легко зніметься. Завдяки цим простим порадам ваш буряк збереже свій яскравий колір, а страви з нього будуть не лише смачними, але й красивими. Приміром, ми ділились рецептом апетитної закуски до святкового столу.