Ви здивуєтеся, що так можна було: які копійчані засоби допоможуть почистити духовку та мікрохвильову піч

Читать на русском
Автор
Ділимося корисними лайфхаками
Ділимося корисними лайфхаками. Фото shuba.life

Мікрохвильова піч і духовка знову стануть чистими

Мікрохвильова піч, як і духовка, давно вже стали незамінними помічниками на кухні. За допомогою них розігрівають їжу, печуть смачні булочки, запікають м’ясо та готують безліч інших смачних страв.

Однак згодом техніка може забруднюватись, неприємно пахнути, а всередині – залишатися жирні сліди. Їх можна легко видалити, скориставшись деякими лайфхаками. Якими саме – розповідають "Бєлновини".

Як почистити духовку та мікрохвильову піч

Духовка

Для ефективного чищення духовки достатньо використовувати лише воду та звичайну харчову соду, яка зазвичай завжди є під рукою. Почніть з приготування розчину, додавши до нього миючий засіб для посуду. Помістіть деко і решітки в цей розчин на кілька годин, щоб забруднення пом'якшали та підготувати їх до видалення.

Поки деко та решітки просочуються, зосередьтеся на внутрішній частині духовки. Плями та нагар можна легко видалити, використовуючи пасту на основі соди. Просто змішайте половину склянки соди із чвертю склянки теплої води, щоб отримати консистенцію пасти. Нанесіть цю пасту на плями всередині духовки та залиште на кілька годин.

Після цього протріть поверхню вологою губкою, щоб видалити залишки засобу, і висушити насухо. Повторюйте цю просту процедуру раз на кілька тижнів, щоб духовка завжди залишалася чистою та безпечною для використання.

Мікрохвильова піч

Для очищення мікрохвильової печі заповніть скляну ємність водою та поставте її всередину пристрою. Увімкніть мікрохвильову піч на дві хвилини, акуратно вийміть склянку. Після цього обережно протріть вологою губкою стінки печі, переконавшись, що пристрій вимкнено.

Не забудьте також очистити зовнішню частину мікрохвильової печі. Для цього використовуйте мильний розчин, а потім ретельно витріть насухо. Цей простий процес допоможе підтримувати вашу мікрохвильову піч у чистоті.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відмити плитку у ванній кімнаті. Також ми писали про те, як чайні пакетики можуть очистити сковороду від нагару.