Кріп проросте в 5 разів швидше: замочіть насіння у горілці

Читать на русском
Автор
30792
Насіння необхідно готувати до посіву
Насіння необхідно готувати до посіву. Фото poradum.com.ua

Сухе насіння кропу сходить дуже довго

Кріп, поряд із часником та петрушкою, є однією з найпопулярніших спецій, що використовуються в кулінарії. Він надає стравам більш характерного аромату і смаку, а також має безліч поживних властивостей. Якщо ви хочете якнайшвидше насолодитися свіжою зеленню, сійте її особливим чином. Завдяки замочуванню насіння кріп проросте у кілька разів швидше. Про розчини для замочування кропу пише Poradum.

Як підготувати насіння кропу до посіву

Насіння кропу може знадобитися 1-3 тижні, щоб прорости. Час залежить від насіння і зовнішніх факторів, таких як температура, полив, рівень вологості та інші. Замочування насіння кропу може скоротити час, необхідний для проростання.

  1. Спочатку помістіть насіння кропу в марлю або тканинний мішечок та щільно зав’яжіть.
  2. Помістіть насіння у теплу воду на 2 хвилини. Це гарантує, що рідина видалить олію з кропу.
  3. Зануріть насіння в прохолодну воду на 2 дні. Регулярно замінюйте рідину.

Через 2 дні насіння готове до посіву.

Перед посівом можна також замочити насіння кропу у міцному спиртному напої – горілці. Цей трюк спрацює навіть швидше ніж просто гаряча вода. Спирт негайно витягує з насіння ефірні олії, мікроорганізми та патогени.

Опустіть мішечок із насінням у горілку, але не більше ніж на 10 хвилин. Після такої ванни промийте насіння чистою водою і посійте. Ви помітите результати дуже швидко. Приблизно через 4 дні після посіву з’являться перші сходи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно сіяти петрушку. Ці поради допоможуть вибрати правильне місце та підготувати грядку для посіву.