Блищатиме як нова: чим швидко відчистити кухонну плитку

Читать на русском
Автор
Чим відмити кухонну плиту Новина оновлена 07 березня 2024, 12:07
Чим відмити кухонну плиту. Фото Pinterest

Ці засоби допоможуть вам впоратися

Кухонною плитою ми користуємось щодня, тому вона швидко забруднюється. Буває нелегко відмити жирові відкладення, особливо, якщо вони вже встигли засохнути. Нещодавно ми розповідали, як почистити чайник, а тепер дізнайтеся, чим відмити кухонну плиту.

Перед початком чищення заберіть решітки з плитки та приберіть крихти та залишки їжі. Так буде простіше розпочати роботу. Для зручності можете одягнути гумові рукавички. Загалом існує кілька простих і доступних кожному засобів для чищення плити, пише "Телеграф".

Лимонна кислота

Візьміть порошок і розведіть його з водою в однакових пропорціях. Тоді можете перелити розчин у пульверизатор і розпилювати у місцях скупчення жиру та інших забруднень. Для цього візьміть м'яку щітку або губку.

Сода

Речовину варто також розвести з водою та нанести її на брудні місця. Залиште все на пів години. Після цього обережно повитирайте соду серветкою. Але щіткою тут чистити не варто, бо можете залишити подряпини на самій плиті.

Оцет

Перелийте оцет в пульверизатор та використайте на ділянках, де бачите плями. Також можна попередньо змочити в речовині губку. Обробіть місця та нехай стоїть так 10-15 хвилин. Тоді легенько протріть та змийте.

Гірчичний порошок

Цей засіб можна розвести лише з водою, а можна ще з сіллю чи содою для кращого ефекту. Повинна бути густа консистенція. Нанесіть на брудні місця та зачекайте. Тоді протріть і змийте. Плитка буде як нова.

Нещодавно "Телеграф" давав поради, як позбутися неприємного запаху з раковини. Потрібно скористатися оцетом чи содою. Також дієвими будуть ефірні олії.