Випічка, що тане в роті: без апетитного "Столичного" кексу ви не сядете пити чай

Читать на русском
Автор
530
Ідеальний солодкий кекс до кави чи чаю
Ідеальний солодкий кекс до кави чи чаю. Фото 24 канал

Простий варіант смачної домашньої випічки

Ми розповідали, як на Масницю приготувати апетитні вареники "начинка в начинці". Але яке ж святкування без солодкої випічки? Якщо шукаєте вдалий рецепт, то зверніть увагу на наступний.

На порталі "1 хвилина" розповіли, як приготувати дуже вдалий і смачний кекс із родзинками. Він виходить дуже м’який — ну просто тане в роті. Ще й готується зовсім нескладно. Просто ідеальний варіант домашньої випічки.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло (м'яке) — 180 г
  • Цукор — 180 г
  • Сіль — щіпка
  • Ваніль — до смаку
  • Яйця — 3 шт.
  • Пшеничне борошно — 250 г
  • Розпушувач для тіста — 1 ч. ложка
  • Родзинки — 180 г
  • Форма розміром 23х11 см

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 170 градусів. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і обсипаємо борошном.
  2. У глибокій мисці з'єднуємо м'яке вершкове масло, сіль, цукор, ваніль. Перемішуємо інгредієнти лопаткою, а потім збиваємо за допомогою міксера.
  3. Поступово додаємо яйця та продовжуємо збивати. За бажанням можна додати дрібку куркуми для насиченості.
  4. В окремій тарілці з'єднуємо борошно з розпушувачем і просіюємо в миску до інших продуктів. Замішуємо тісто кухонною лопаткою (повинна вийти кремова консистенція, тому довго перемішувати не потрібно).
  5. Промиваємо родзинки в теплій воді, просушуємо паперовими рушничками й додаємо до тіста. Добре перемішуємо.
  6. Перекладаємо тісто в підготовлену форму та рівномірно розподіляємо лопаткою. Форму потрібно заповнювати на 2/3.
  7. Відправляємо майбутній кекс у розігріту духовку при температурі 170 градусів. Випікаємо протягом 1 години.
  8. Перевіряємо випічку на готовність дерев'яною шпажкою та залишаємо вистигати у формі — це важливий момент.

Виймаємо кекс із форми й посипаємо його цукровою пудрою перед подачею. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачне яблучне печиво.