Випічка, що тане в роті: без апетитного "Столичного" кексу ви не сядете пити чай
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 530
Простий варіант смачної домашньої випічки
Ми розповідали, як на Масницю приготувати апетитні вареники "начинка в начинці". Але яке ж святкування без солодкої випічки? Якщо шукаєте вдалий рецепт, то зверніть увагу на наступний.
На порталі "1 хвилина" розповіли, як приготувати дуже вдалий і смачний кекс із родзинками. Він виходить дуже м’який — ну просто тане в роті. Ще й готується зовсім нескладно. Просто ідеальний варіант домашньої випічки.
Інгредієнти:
- Вершкове масло (м'яке) — 180 г
- Цукор — 180 г
- Сіль — щіпка
- Ваніль — до смаку
- Яйця — 3 шт.
- Пшеничне борошно — 250 г
- Розпушувач для тіста — 1 ч. ложка
- Родзинки — 180 г
- Форма розміром 23х11 см
Спосіб приготування:
- Розігріваємо духовку до 170 градусів. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і обсипаємо борошном.
- У глибокій мисці з'єднуємо м'яке вершкове масло, сіль, цукор, ваніль. Перемішуємо інгредієнти лопаткою, а потім збиваємо за допомогою міксера.
- Поступово додаємо яйця та продовжуємо збивати. За бажанням можна додати дрібку куркуми для насиченості.
- В окремій тарілці з'єднуємо борошно з розпушувачем і просіюємо в миску до інших продуктів. Замішуємо тісто кухонною лопаткою (повинна вийти кремова консистенція, тому довго перемішувати не потрібно).
- Промиваємо родзинки в теплій воді, просушуємо паперовими рушничками й додаємо до тіста. Добре перемішуємо.
- Перекладаємо тісто в підготовлену форму та рівномірно розподіляємо лопаткою. Форму потрібно заповнювати на 2/3.
- Відправляємо майбутній кекс у розігріту духовку при температурі 170 градусів. Випікаємо протягом 1 години.
- Перевіряємо випічку на готовність дерев'яною шпажкою та залишаємо вистигати у формі — це важливий момент.
Виймаємо кекс із форми й посипаємо його цукровою пудрою перед подачею. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачне яблучне печиво.