Простий рецепт — і приголомшливий результат: сирнички виходять ніжними та повітряними
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2422
![Рецепт до Масляної і не тільки](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/89/7d338d02-09c83ec02eda1ea6f30b0da633869894.jpg?v=9040_1)
Вийдуть пишними та з особливим смаком
З 11 по 17 березня ми святкуватимемо Масляну. Серед традиційних страв цього тижня – ніжні та повітряні сирники.
Навіть у досвідченого кулінара сирники не завжди виходять ідеальними: то не посмажиться всередині, то пригораю. Тому хочеться мати під рукою перевірений рецепт, з яким страва вийде ідеальною. Разом із "Добрими новинами" розповідаємо, як приготувати неймовірні сирники до свята і не лише.
Як приготувати ніжні сирники
Інгредієнти:
- 500 г жирного кисломолочного сиру;
- 1 яйце;
- 4 ст. ложки цукру;
- 1/2 ч. ложки солі;
- 1 ч. ложка ванільного цукру;
- 1/2 ч. ложки розпушувача;
- 1,5-2 склянки борошна;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішуємо сир із яйцем. Туди ж відправляємо сіль, звичайний та ванільний цукор. Усі ретельно перемішуємо до однорідного стану.
- В отриману масу додаємо розпушувач та соду, знову перемішуємо (можна за допомогою блендера).
- Поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо однорідне тісто. Формуємо з них невеликі кульки та трохи притискаємо.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо сирники і обсмажуємо їх з обох боків по 2-3 хвилини до золотаво-коричневого кольору.
Подаємо сирники зі згущеним молоком або шоколадним кремом. Вийде неймовірно смачно.