Простий рецепт — і приголомшливий результат: сирнички виходять ніжними та повітряними

Читать на русском
Автор
2422
Рецепт до Масляної і не тільки
Рецепт до Масляної і не тільки. Фото 1000.menu

Вийдуть пишними та з особливим смаком

З 11 по 17 березня ми святкуватимемо Масляну. Серед традиційних страв цього тижня – ніжні та повітряні сирники.

Навіть у досвідченого кулінара сирники не завжди виходять ідеальними: то не посмажиться всередині, то пригораю. Тому хочеться мати під рукою перевірений рецепт, з яким страва вийде ідеальною. Разом із "Добрими новинами" розповідаємо, як приготувати неймовірні сирники до свята і не лише.

Як приготувати ніжні сирники

Інгредієнти:

  • 500 г жирного кисломолочного сиру;
  • 1 яйце;
  • 4 ст. ложки цукру;
  • 1/2 ч. ложки солі;
  • 1 ч. ложка ванільного цукру;
  • 1/2 ч. ложки розпушувача;
  • 1,5-2 склянки борошна;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо сир із яйцем. Туди ж відправляємо сіль, звичайний та ванільний цукор. Усі ретельно перемішуємо до однорідного стану.
  2. В отриману масу додаємо розпушувач та соду, знову перемішуємо (можна за допомогою блендера).
  3. Поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо однорідне тісто. Формуємо з них невеликі кульки та трохи притискаємо.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо сирники і обсмажуємо їх з обох боків по 2-3 хвилини до золотаво-коричневого кольору.

Подаємо сирники зі згущеним молоком або шоколадним кремом. Вийде неймовірно смачно.