Рецепт м’якеньких булочок: бюджетна смакота, яку ви не будете встигати готувати

Читать на русском
Автор
9701
Цієї випічки можна приготувати одразу цілу гору
Цієї випічки можна приготувати одразу цілу гору. Фото ukr.media

Ідеальний варіант домашньої випічки до кави чи чаю

Ми ділились рецептом дуже смачних млинців. Тепер розповідаємо, як на Масницю приготувати нереально м’які й апетитні булочки з начинкою.

Тісто після випікання дуже пухке, м’яке. Ще й приготувати їх можна дуже швидко і просто. Як приготувати пухкі булочки з повидлом, розповіли на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • 2 склянки теплого молока;
  • половина склянки цукру;
  • 1 ст. ложка сухих дріжджів;
  • половина розтопленого вершкового масла;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 5-6 склянок борошна;
  • повидло.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо в мисці тепле молоко та цукор. Додаємо сухі дріжджі. Залишаємо на 5-10 хвилин, доки дріжджі не розчиняться і не почнуть активно підійматися.
  2. Додаємо до молочно-дріжджової суміші розтоплене вершкове масло та сіль. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто.
  3. Викладаємо тісто на посипану борошном робочу поверхню. Продовжуємо додавати борошно, замішуючи тісто протягом 8-10 хвилин, доки воно не стане гладким та еластичним.
  4. Накриваємо миску з тістом рушником. Залишаємо тісто в теплому місці не менш як на 1-1,5 години, доки воно не подвоїться в об'ємі.
  5. Викладаємо підняте тісто на посипаний борошном стіл. Розкочуємо тісто в прямокутник.
  6. Рівномірно розподіляємо повидло по всій поверхні тіста та скручуємо тісто у трубочку. Нарізаємо трубочку на кружечки товщиною близько 2-3 см.
  7. Розміщуємо кружечки на деко для випікання, прикрите пергаментним папером. Залишаємо на 15-20 хвилин для додаткового підняття.
  8. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікаємо булочки протягом 15-20 хвилин.

Коли булочки трохи охолонуть, можна подавати до столу з чаєм, кавою або свіжим молоком. Також ми ділились рецептом особливо апетитного яблучного печива.