Рецепт м’якеньких булочок: бюджетна смакота, яку ви не будете встигати готувати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 9698
Ідеальний варіант домашньої випічки до кави чи чаю
Ми ділились рецептом дуже смачних млинців. Тепер розповідаємо, як на Масницю приготувати нереально м’які й апетитні булочки з начинкою.
Тісто після випікання дуже пухке, м’яке. Ще й приготувати їх можна дуже швидко і просто. Як приготувати пухкі булочки з повидлом, розповіли на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- 2 склянки теплого молока;
- половина склянки цукру;
- 1 ст. ложка сухих дріжджів;
- половина розтопленого вершкового масла;
- 1 ч. ложка солі;
- 5-6 склянок борошна;
- повидло.
Спосіб приготування:
- Змішуємо в мисці тепле молоко та цукор. Додаємо сухі дріжджі. Залишаємо на 5-10 хвилин, доки дріжджі не розчиняться і не почнуть активно підійматися.
- Додаємо до молочно-дріжджової суміші розтоплене вершкове масло та сіль. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто.
- Викладаємо тісто на посипану борошном робочу поверхню. Продовжуємо додавати борошно, замішуючи тісто протягом 8-10 хвилин, доки воно не стане гладким та еластичним.
- Накриваємо миску з тістом рушником. Залишаємо тісто в теплому місці не менш як на 1-1,5 години, доки воно не подвоїться в об'ємі.
- Викладаємо підняте тісто на посипаний борошном стіл. Розкочуємо тісто в прямокутник.
- Рівномірно розподіляємо повидло по всій поверхні тіста та скручуємо тісто у трубочку. Нарізаємо трубочку на кружечки товщиною близько 2-3 см.
- Розміщуємо кружечки на деко для випікання, прикрите пергаментним папером. Залишаємо на 15-20 хвилин для додаткового підняття.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікаємо булочки протягом 15-20 хвилин.
Коли булочки трохи охолонуть, можна подавати до столу з чаєм, кавою або свіжим молоком. Також ми ділились рецептом особливо апетитного яблучного печива.