Мало хто про це знає: якою водою насправді потрібно мити підлогу

Читать на русском
Автор
13458
Температура води має важливе значення
Температура води має важливе значення. Фото freepik.com

Дізнайтеся, яку воду наливати у відро для миття підлоги

Будь-хто, хто веде домашнє господарство, знає, що без миття підлоги прибирання не буде повноцінним. Є кілька моментів, які слід враховувати, коли доходить до цього завдання. Адже на кінцевий результат впливатиме не лише засіб, що використовується для миття, а й температура води. Всупереч схильності більшості людей використовувати теплу або гарячу воду для прибирання, насправді краще використовувати холодну воду. Для цього є кілька причин, пише RUHR24.

Чому не можна мити підлогу гарячою водою

Більшість засобів для прибирання, які призначені для миття підлоги, добре розчиняються та активізуються в холодній воді. Якщо вони вступають у контакт з гарячою водою, важливі речовини, що містяться в них, наприклад спирт, можуть випаруватися.

Це означає, що споживачі витрачають багато грошей на засіб для чищення, ефективність якого може знизитися через гарячу воду. Крім того, використання гарячої води призводить до збільшення витрат на її підігрів.

Але навіть якщо ви уникаєте хімічних засобів для чищення і замість цього використовуєте натуральні засоби для миття підлоги, в цьому випадку також бажано використовувати холодну воду. Багато домашніх засобів, як і покупні, найкраще діють у холодній воді. До них відноситься, наприклад, оцет чи лимон.

До того ж використання холодної води для миття підлоги допоможе запобігти появі розводів на поверхнях після прибирання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко помити вікна після зими. Довести їх до блиску не так вже й складно.