Такому газону позаздрять усі сусіди: що з ним зробити після зими

Читать на русском
Автор
1624
Вапнування допоможе виростити соковиту та густу траву на газоні
Вапнування допоможе виростити соковиту та густу траву на газоні. Фото freepik.com

Дізнайтеся, яка процедура покращить стан газону після холодів

Після зими газон у дворі вже зовсім не схожий на те, яким він був кілька місяців тому. Низькі температури на початку весни не сприяють тому, щоб трава швидше росла та зеленіла. І тому газону потрібний особливий догляд.

Але ще до настання теплих днів можна зробити процедуру, яка обов’язково покращить стан вашого газону у весняні та літні місяці. З кінця лютого до середини березня – ідеальний час для так званого вапнування газону.

Як вапнувати газон

Вапнування – це процес внесення добрив із карбонату кальцію. Перед тим, як починати вапнувати ґрунт, потрібно обов’язково перевірити його рН. Крім того, потрібно обов’язково провести розпушування ґрунту.

Кількість внесених вапняних матеріалів залежить від кислотності ґрунту. Чим кислішим є ґрунт, тим більше вапняних матеріалів потрібно вносити. Як правило, потрібно 300-600 г добрив. При цьому їхня кількість також залежить і від структури ґрунту.

Якщо в ґрунт газону вноситься доломітове борошно, його кількість збільшують у 1,3 рази порівняно з вапняком або гашеним вапном.

Доломіт — ідеально підходить для газонів, що інтенсивно поливаються, на піщаному ґрунті. Крім кальцію, він містить магній, якого, як правило, не вистачає траві на кислому ґрунті. На глинистому ґрунті можна внести гашене вапно.

Вапняк або доломіт можна вносити на газон під час вегетації. Добрива слід розкласти по траві та акуратно згрібати граблями.

Завдяки вапнуванню підвищиться pH ґрунту, що позначиться на його якості. Слабокислий ґрунт ефективніше поглинатиме поживні речовини з добрив.

Також важливо не перестаратися із частотою вапнування. Цю процедуру потрібно виконувати лише один раз на три роки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як підготувати теплицю до нового сезону. Під час зими вона могла зазнати пошкоджень.