Весна не за горами: як доглядати за газоном після зими

Читать на русском
Автор
1111
Після морозів траві потрібно відновитись
Після морозів траві потрібно відновитись. Фото Pexels

Правильний догляд — запорука гарного газону

Після довгої зими зелень на газоні потребує ретельного догляду, щоб бути готовою до спекотного літа. Основні роботи з відновлення після зимового періоду варто розпочинати не раніше березня. У лютому земля часто ще надто волога, а газон ще не почав рости. Але цей час можна використовувати для того, щоб правильно спланувати роботи у дворі, запастися всіма необхідними матеріалами та провести аналіз ґрунту.

Раніше ми розповідали, коли потрібно розкривати троянди після зими. Тепер розповімо, коли і як приступати до відновлення газону.

Коли стригти газон

Слідкуйте за тим, як росте трава. З березня чи квітня, коли висота газону стає майже вдвічі вищою за бажану, її зрізають. Якщо поспішити, пізні заморозки можуть підморозити ніжні кінчики листя. Скосіть приблизно третину чи максимум половину висоти трави – покрив має бути не менше 4 сантиметрів.

Коли удобрювати газон

Внесення перших добрив після зими залежить від типу ґрунту: чим він важчий, тим більше поживних речовин він може містити від торішніх добрив. Удобрювати легкий піщаний ґрунт можна приблизно з березня, коли вже немає ризику тривалих заморозків. Тяжкий глинистий ґрунт можна удобрювати з травня.

Якщо трава росте повільно, вона, ймовірно, потребує поживних речовин. Якщо є можливість, внесіть добриво у дощовий день або напередодні.

Вапнування кислого ґрунту

Кислий ґрунт рекомендується вапнувати. Процедуру слід проводити кожні 2-3 роки. Найкращі місяці для цього – березень та квітень. Вапнування змушує траву знову ставати пишною та зеленою, сповільнює зростання бур’янів та моху.

Раніше "Телеграф" розповідав, як знезаразити насіння перед посівом. Є два перевірені та прості способи.