Згадайте шкільні експерименти: як перевірити придатність насіння до посіву

Читать на русском
Автор
1770
Розсада
Розсада. Фото Професійне насіння

Такий спосіб вирощування показували на уроках біології

В сезон активного вирощування рослин є ймовірність, що насіння може не прорости у відкритому ґрунті. На це є безліч причин, однак основним фактором може бути неякісне насіння.

Як перевірити куплене насіння, ділиться "Телеграф". Для цього способу знадобиться лице серветка та вода.

За допомогою чого можна визначити придатність насіння до вирощування

Зробіть серветку вологою, але не надто мокрою. Вона повинна бути вологою на дотик. Потім покладіть невелику кількість насіння на серветку. Намагайтеся розташувати їх рівномірно, щоб кожне лежало окремо.

Після того обережно згорніть серветку з насінням всередині. Пам'ятайте, що це не має бути надто щільний згорток, але забезпечте контакт між насінням і вологою серветкою.

Потім покладіть згорнуту серветку з насінням у пластиковий пакет або контейнер, щоб створити умови, близькі до парникових. Закрийте пакет і зробіть декілька отворів для циркуляції повітря.

Залишилось тільки поставити пакет або контейнер з насінням у тепле місце з досить яскравим світлом і спостерігати за насінням протягом декількох днів. Якщо більшість насіння проросло, то вони ймовірно придатні до посіву. Якщо більшість насіння не проросла або їх ріст дуже повільний, то вони можуть бути не такими життєздатними.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як за допомогою току підвищити врожайність та імунітет рослинам.