Чому не росте розсада перців: городники припускаються прикрих помилок

Читать на русском
Автор
20237
Створіть для розсади відповідні умови
Створіть для розсади відповідні умови. Фото freepik.com

Дізнайтеся, що не можна робити під час посадки перців

Починаючи з січня городники сіють насіння перцю для розсади. Може здатися, що виростити міцну і здорову розсаду перцю не так уже й складно. Але насправді це не завжди так. Іноді городникам доводиться стикатися із ситуацією, коли насіння не сходить.

Як не залишитися без розсади перцю, пише Telegram-канал СОДа.

Чому не сходить розсада перцю

Якщо насіння спочатку не було пошкоджено хворобами та шкідниками, воно зійде. Але для цього важливо створити сприятливі умови.

Не чекайте, що перець проклюнеться крізь землю через кілька днів після посіву. На відміну від огірків, перці сходять досить довго. Може пройти 3-4 тижні, поки з-під землі не з’явиться паросток.

Одна з найпоширеніших помилок городників — неправильне оброблення насіння перед посівом. Якщо потримати насіння в занадто концентрованому розчині марганцю, вони помруть. Розчин має бути трохи рожевим.

Після обробки будь-яким знезаражуючим розчином насіння необхідно промити під проточною водою. Інакше залишки засобу уповільнюватимуть зростання.

Ще одна помилка — надлишок води. Перед посадкою в ґрунт насіння потрібно потримати між вологими шматочками тканини або серветками. У жодному разі не заливайте насіння водою, оскільки вона заважає надходженню кисню до насіння.

Також уникайте пересушування насіння. Після замочування насіння необхідно трохи підсушити. Якщо переборщити, паросток загине.

Раніше "Телеграф" розповідав, який сорт ранніх помідорів вибрати для посадки. Вони відрізняються високою врожайністю та відмінним смаком.