Хочете підвищити врожайність? Вдарьте рослини током: незвичайний лайфхак для садівників

Читать на русском
Автор
Розсада
Розсада. Фото Pixabay

Цей спосіб є безпечним для ґрунту

З першим весняним сонцем більшість садівників вже замислюються над посадкою розсади. І якщо для швидкого росту рослин деякі люди вдаються до народних прикмет, то інші обирають фізичні способи.

Пришвидшити ріст рослин та збільшити врожайність може допомогти електрокультура. Перший експеримент з поливом електризованої води показав збільшення врожаю та стійкість рослин до шкідників, як передає УНІАН.

Електрокультура не потребує великих фінансових витрат, однак є швидкою та елементарною методикою для пришвидшення росту рослин в домашніх умовах. Вона може замінити навіть добрива чи пестициди.

Для створення вам необхідно взяти дерев'яну паличку 30 см і мідний дріт 50 см і зробити наступне:

  1. Обмотати навколо палички дріт по всій довжині, але з одного боку треба залишити трохи дроту. Це буде антена, яка збиратиме електромагнітні хвилі в атмосфері;
  2. Інший край необхідно увіткнути в ґрунт на 2-3 сантиметри на 5-6 см від основи рослини;

Варто зауважити, чим більше буде товщина дроту, тим краще для рослин. Так само і з залишком дроту (антени) на одному з боків палиці.

Чому саме мідний дріт

Мідь є один із найактивніших матеріалів-провідників, який ніяк не забруднюватиме ґрунт та не буде окислюватись під впливом води.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що робити, якщо розсада помідорів починає жовтіти.