Змастіть ніж зубною пастою: ефект від цього трюку перевершить очікування

Читать на русском
Автор
33050
Паста допоможе у догляді за ножем Новина оновлена 05 березня 2024, 17:47
Паста допоможе у догляді за ножем. Фото Скріншот YouTube/Susan Tips

Цей лайфхак стане в нагоді кожному, хто користується ножами

Кухонні ножі – незамінний елемент на кожній кухні. Ми ними ріжемо м’ясо, готуємо бутерброди, а деякі використовують ніж, щоби відкрити банку з консервами. Згодом кожен ніж втрачає свої властивості – затуплюється, що ускладнює різання.

Зробити лезо гострим можна за допомогою точильного каменю. Але якщо його немає під рукою, допоможе лайфхак із зубною пастою. Раніше ми розповідали, як позбутися накипу в чайнику без оцту та лимонної кислоти. Тепер поділимося способом заточити ніж без додаткових гаджетів.

Як заточити ніж без каменю

Якщо у вас є під рукою зубна паста, пів справи зроблено. Виявляється, за допомогою цього засобу можна наточити ніж і відполірувати його від дрібних подряпин, пише Share info.

Зубна паста має сильні поліруючі, чистячі та дезінфікуючі властивості. Речовини, що містяться в ній, здатні нагострити ніж, особливо у разі непередбаченої ситуації, коли під рукою немає відповідних інструментів.

Просто намастіть пасту на ніж, а потім протріть його тканиною. Потім промийте інструмент і він знову буде готовий до використання.

Також дізнайтеся про те, який домашній засіб очистить ручки на кухні. Підтримувати гігієну можна навіть без використання агресивних хімічних засобів.